Raluca Turcan cere demisiile lui Călin Popescu-Tăriceanu şi Victor Ciorbea

| 20 noi, 15:04

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), copreşedintele organizaţiei judeţene Sibiu, Raluca Turcan a cerut, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, demisiile preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu şi a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, transmite Agerpres.

Raluca Turcan îl acuză pe preşedintele Senatului că a "acţionat împotriva justiţiei" şi "blochează o serie de ordonanţe care trebuie aprobate prin legi". 

"Aşteptăm reacţia Parlamentului la solicitările societăţii şi în acest context PNL Sibiu solicită demisia preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Preşedintele Senatului şi-a folosit funcţiile publice pentru a acţiona împotriva justiţiei şi aici reamintim doar controversele legate de miruitul Şova, care a scăpat de justiţie cu ajutorul sfântului Anton Tăriceanu, care a jonglat cu nişte hârtii, a îngrădit justiţia în anchetarea domnului Şova în cazul legat de prietenul său, Victor Ponta. Este inadmisibil să ascultăm pledoariile Preşedintelui Senatului că apără democraţia şi statul de drept, în timp ce blochează în mod conştient o serie de acte normative vitale pentru respectarea statului de drept. În plus, Călin Popescu-Tăriceanu este cel care a blocat şi blochează la Senat, o serie de ordonanţe care trebuie aprobate prin legi, pentru a-l scăpa pe plagiatorul Ponta de răspunderea în faţa legii", a explicat Raluca Turcan. 

De asemenea, vicepreşedintele PNL cere demisia lui Victor Ciorbea, din funcţia de Avocat al Poporului, pentru că l-a apărat doar pe Victor Ponta şi pe Sorin Oprescu. 

"Avocatul Poporului este cel care nu a început nici măcar o singură anchetă în urma sesizărilor pe care le-am depus la instituţia pe care o conduce. Victor Ciorbea a transformat instituţia Avocatul Poporului, în instituţia care îi apără doar pe cetăţenii Ponta, Oprescu, atunci când Tăriceanu a transformat Senatul României în propria maşinărie de luptă împotriva justiţiei şi a bunului simţ", a mai spus Raluca Turcan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ