Rareş Bogdan: „La commedia e finita!”, domnule Băsescu! V-ati descalificat

| 18 apr, 12:31

Fostul preşedintele Traian Băsescu reuşeşte din nou să stârnească dezbateri aprige printr-o apariţie de două ore la Realitatea TV. După schimburi de replici şi atacuri de ambele părţi, pe reţele sociale s-a dezlănţuit războiul comentatorilor pasionali şi al analiştilor de ocazie. Tot online, Rareş Bogdan prezintă propria concluzie după duelul verbal cu Băsescu. Sub titlul 'La commedia e finita!, domnule Băsescu!', Rareş Bogdan îl acuză pe Traian Băsesc de ipocrizie şi răspunde acuzaţiilor acestuia cu privire la întâlnirile cu Marian Vanghelie.

"Fără să fac paralele cu firul roşu din „Paiaţe”, opera minunată a lui Leoncavallo (s-ar putea trezi din nou vreun deştept, îmbătrânit urât, dar vesel si bogat să descopere Bancul cu Volga şi să trântească un text de înfierare culturală), la finalul reprezentaţiei lui Traian Băsescu de aseară am avut senzaţia că ascult celebra arie „Vesti La Giubba”. Îi curgea masca. Dar nu era nici Domingo, nici Caruso sau Pavarotti. Era omul care a condus timp de 10 ani România.

Bănuisem că voi regreta că în loc să stau cu ai mei prieteni, cu Mihăiţă, cu teribilul Mihai Tatulici la o grisină în Snagov, am cedat rugăminţilor lui Cozmin de a mă alătura colegilor pentru a-l pune pe Traian Băsescu în faţa unor întrebări cum nu era obişnuit să audă. Fără perie, fără menajamente. Jurnalistic si atat. Am plecat pe la 8.30PM de pe malul apei. Am ajuns in platou abia la 1ora de cand incepuse carnagiul.

Dar am făcut-o. Şi am descoperit ceva ce instinctul îmi spusese de multă vreme: e un ipocrit fără margini. Nu ştia nimic. Nici că se fură ca în codru la ANRP (cine e Stelul – flauşatul în pantofi de lac şi smoking de foiţă?). Nici că Dorin Cocoş a îmbogăţit artiştii ceramici comandând tiraje record de puşculiţe cu codiţă, nici că Georgescu e orientat, nici că Neluţu are un sombrero încăpător, cu pereţi dubli, nici că Udrea e blondă, nici că Bica e brunetă si nici ca la "6 din 49" si "pacanele cu dedicatie" au fost si unii apropiati Palatului...... Parol d’honneur, să moară Veta, habar n-avea!

Ce personaj spunea, intervievat la Realitatea TV de Stelian Tănase, că „preşedintele este cel mai informat om din România”, Pistruiatu?

Şi ce vă informau, domnule Băsescu? Că s-au scumpit caloriferele? Că nu mai sunt oameni care să verifice glicemia la găini? Ca "cico" are din nou trecere?

Ştiţi cumva cine e personajul care le atrăgea atenţia miniştrilor să aibă grijă ce şi cu cine vorbesc la telefon? Sau că urmează dosare grele? Cine făcea pe Gigi Misterioso, cine dădea senzaţia că le ştie pe toate, că face şi desface, că JOACĂ? Nu sunt probe, dar acceptăm măcar o dată că raţionamentul poate fi o probă pentru cei care gândesc?

V-aţi descalificat! Aţi făcut eforturi să nu păreţi o căprioară în bătaia farurilor, doar sunteţi lup de mare, nu Bambi! Dar s-a văzut că nu mai stăpâniţi terenul pe care călcaţi.

Dovada, din nou una care are izvorul în gândire, este faptul că atunci când n-aţi mai ştiut ce să răspundeţi la întrebări punctuale aţi atacat, aţi recurs la subterfugii gen „Vanghelie”. Daca as fi fost construit la fel ca dumneavoastra as fi raspuns cu o intrebare.....legata de diminetile lui Vanghelie de dupa intalnirile la miez de noapte cu mine si uneori cu altii...... Eu sunt o persoană privată, domnule preşedinte, şi nu am ascuns niciodată că am discuţii, întâlniri - DA, CULEG INFORMAŢII, ASTA E MESERIA MEA! – cu oameni politici. Fie ei şi controversaţi. În locuri publice, fără să-mi tremure mâinile că m-ar putea vedea cineva, căci nu săvârşeam nicio infracţiune. Mare brânză! Ce să zic, groaznică dezvăluire aţi mai făcut! Sau aţi crezut că leşin în faţa categoriei "Nici la domnul Vântu nu v-a plăcut?"

Întrebările rămân, însă. Şi le pun toţi românii care au crezut în dumneavoastră, fie că o recunosc sau nu.

Nu vă plac, domnule Băsescu, nu-i nici un secret! Dar culmea, vă respect uneori, căci aţi condus România timp de 10 ani şi aţi făcut şi lucruri bune..... Dar de curiozitate mai stiti care sunt alea? Vă respect deoarece aveţi în spate voturi, fani, unii ma injura chiar acum pe conturile de facebook sau in subsolul stirilor generate de "batalia in ciocolata" de aseara, ...iar eu iubesc oamenii spre deosebire de dumneavoastra. Dar sunteţi un mare ipocrit. Şi oricât de mult aţi încerca să străpungeţi zările cu minciunele, mă întorc din nou la „Paiaţe” şi vă mai spun doar atât: „La commedia e finita!”, domnule Băsescu!", scrie Rareş Bogdan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 apr, 14:28
Dan
Rares ....Petru Rares ??????
De ce nu te-ai manifestat in emisiune, d-le petru....
Dupa razboi multi viteji se arata. O fi Basescu jalnic, dare nici cu tine nu mi-e rusine. Stau drept dovezi emisiunile facute de tine...
18 apr, 22:04
Stelu
Penibil
Mai Bogdane, in emisiune ti-or tremurat chilotii si ai tacut ca prostu, incapabil sa dai pe loc o replica inteligenta. Ai pritocit toata noaptea sa formulezi un raspuns penibil , un amalgam de scuze si acuze din care nu se intelege nimic. Cum spunea cineva anterior, nu esti decat un Dinu Paturica, care linge ramasitele din ciolanul puterii.
18 apr, 20:57
vinov
cine e mihai tatulici, ipochimenule? nu cumva odiosul care Iia implantat cutitul in burta lui Nicu Ceausescu cand a sosit in Bucuresti din Sibiu! Nu ti-ar fi rusine putziflenderule care esti, impreuna cu alalalt derbedeu de ta.(t)pulici...
18 apr, 13:45
roman
r.b.-penibil
d-le rares bogdan, alias Dinu Paturica, parca acum va vad cum ii faceati temenele fostului presedinte in ultimele clipe de mandat, cand ati iesit in strada sa-l intampinati, invitat de onoare fiind in emisiunea dvs. Mi-e greatza de ipocrizia de care dati dovada! Sunteti de un penibiul si de o nerujsinare demne de o cauza mai buna!
18 apr, 13:26
DIASPORA
.......FELICITÃRI, domnule RARES BOGDAN...........SUPER.........o emisiune tv. cum rar se poate vedea............atzi fost SUPER asearã(17.04.2015)..........ADEVÃRAT atzi grãit.......întrebãrile pe care le-atzi pus ex-presedintelui bãsescu sunt întrebãrile din gura fiecãrui român (care nu este bãsist)..........ipocritul bãsescu ,(putzin spus) între un "da" sau un "nu" mai putea zice "ã" sau "î"...........l-atzi obligat sã-shi dea masca jos.......sa se vadã clar impostorul bãsescu, ipocrizia lui, nemerniciile de care a fost în stare , nu numai în cele douã mandate, ci de când existã acest specimen abject...........era disperat, panicat, agresiv, penibil, grotesc, furibund, turbat.........speriat, îngrozit de posibila urmãtoare întrebare pe care vã pregãtea-tzi sã i-o punetzi...........comportamentul lui este dat de frica în care trãieste acum.........încã nu realizeazã cu adevãrat ceea ce îl ashteaptã............dar nu numai el, pentru cã nu de unul singur a distrus ROMÂNIA..........cei din banda lui abjectã au fugit shi se ascund care pe unde, (mai ales în "noul" PNL ) crezând cã li se pierde "urma", odatã cu semnalul "La commedia e finita!"............se înshalã amarnic, totzi..............abia acum începe ceea ce ashteaptã totzi ROMÂNII...........dacã vã pãstratzi "echilibrul" le multzi le vetzi pune întrebãri din astea care le vor paraliza neuronii (existã multe specimene în senat, în parlament, în guvern, în justitzie, etc.....care urmeazã........pentru cã ROATA se învârte......)............asearã atzi paralizat neuronii ipocritului ex-bãsescu......FELICITARI !, FELICITARI !, FELICITARI !.........

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ