RomâniaTV: Ponta: Chiar dacă toate voturile din diaspora ar fi 100% pentru Johannis, rezultatul nu se schimbă

| 10 noi, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Victor Ponta a declarat, la România TV, că Traian Băsescu a făcut presiuni asupra Ministerului Afacerilor Externe pentru a creşte numărul de secţii de votare fără fundament legal, astfel încât rezultatul alegerilor să poate fi anulat.

Alegeri prezidenţiale 2014. Victor Ponta a spus că este exclus ca Guvernul să adopte o Ordonanţă de Urgenţă prin care să crească numărul de secţii de votare în străinătate între cele două tururi. "Curtea Constituţională a spus clar: 'dacă schimbaţi regulile în timpul jocului, de fapt cu şase luni înaintea alegerilor, anulăm alegerile'. Schimbarea legii este cea mai sigură cale de a anula alegerile şi este cea mai nedemocratică măsură care se poate lua", a declarat Ponta la RomâniaTV.net.

Acesta susţine că preşedintele României chiar acest lucru şi-l doreşte prin presiunile pe care le-a exercitat asupra MAE. "Titus Corlăţean mi-a spus azi că ministerul a făcut tot ce-i permite legea, dar Traian Băsescu şi Klaus Johannis au făcut presiuni. A zis: 'Nu vreau ca Ministerul Afacerilor Externe să devină o victimă într-o bătălie politică şi electorală şi îmi depun mandatul.' Traian Băsescu l-a şi sunat. A trimis adrese la MAE, la BEC şi mie", a spus candidatul PSD.

Citeşte şi: Iohannis renunţă la dezbaterile cu Ponta şi anunţă "sfârşitul campaniei electorale"

Ponta consideră că Traian Băsescu încearcă să delegitimeze rezultatul votului din turul II pentru a se poziţiona ulterior ca lider al opoziţiei.

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ