Roşca Stănescu: PNL respectă decizia în dosarul ICA; suntem alături de ziariştii de la Intact

| 09 aug, 2014

Partidul Naţional Liberal (PNL) respectă sentinţa Curţii de Apel Bucureşti în dosarul ICA şi susţine exercitarea libertăţii de expresie a ziariştilor de la grupul de presă Intact, potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă de senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu.

'Partidul Naţional Liberal a luat act de sentinţa Curţii de Apel Bucureşti în dosarul ICA, precum şi de toate măsurile adoptate cu această ocazie privind confiscarea extinsă, în vederea recuperării prejudiciului stabilit. PNL respectă, ca de fiecare dată, orice hotărâre judecătorească, indiferent de asprimea ei, dar, în acelaşi timp, întrucât consecinţele sancţiunii penale vizează şi un trust de presă, susţinem, aşa cum am făcut-o întotdeauna, în mod energic, exercitarea libertăţii de expresie. (...) Suntem alături de ziariştii trustului de presă Intact şi îi încurajăm să-şi exercite în continuare profesia cu toată energia', se arată în comunicatul citat.

Roşca Stănescu a adăugat că, în calitate de liberal, nu doreşte 'sub nicio formă ca trustul Intact să aibă de suferit sub aspectul conţinutului şi demersurilor editoriale şi ca sentinţele pronunţate să genereze reflexe de inhibiţie în promovarea mesajelor redacţiilor şi redactorilor'.
'Această poziţie vizează desigur şi televiziunea de ştiri Antena 3, care, în prezent, are cea mai mare audienţă din România, chiar dacă în ultima vreme aceasta s-a manifestat în mod partizan în favoarea alianţei aflate la guvernare. Reamintesc cu acest prilej că, sub regimul Ponta, a mai fost închisă o televiziune, OTV, care, în prezent, deşi oficial interzisă, funcţionează sub umbrela protectoare a României TV, deţinută de domnul deputat Sebastian Ghiţă, prietenul şi omul de casă al premierului Victor Ponta. În acest sens, nu putem ignora faptul că, în cursul nopţii de 8 spre 9 august, România TV a difuzat o emisiune a domnului Dan Diaconescu în cadrul căreia acesta a lansat propunerea ca Antena 3, în momentul în care va fi lipsită de sediu ca o consecinţă a sentinţei judecătoreşti, să fie găzduită în studiourile OTV. S-a sugerat astfel că, la rândul ei, Antena 3 să fie acaparată de România TV', a susţinut senatorul PNL. Senatorul PNL consideră că premierul Victor Ponta are posibilitatea, conform legii şi în condiţii corecte din punct de vedere comercial, să pună la dispoziţia Antenelor, în schimbul unei chirii rezonabile, unul dintre sediile deţinute în prezent de RA-APPS. 

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. CAB a dispus totodată confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Voiculescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 aug, 2014
ion
omul cu doua fete
cine si de ce are cineva nevoie de sfaturile unui ziarist dovedit mincinos,turnator si lingau, ca SRS,de mereu unde nici nu gandesti,iel este acolo si da sfaturi si invataminte.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ