Salvatorii din Apuseni: „Poate dacă nu ne opreau din căutări, salvam domnişoara. Păcat"

| 23 ian, 2014

Un avion care a plecat luni de la București la 13.35 și avea ca destinație Oradea a fost nevoit să aterizeze forțat în zona Petreasă, din cauza unor probleme.

Pasagerii erau cadre medicale și mergeau de urgență să preleveze organe pentru transplant de la o persoană care se afla în moarte celebrală. Autoritățile au reușit să ajungă în locul accidentului după mai bine de cinci ore.

Din păcate, două persoane au murit, Adrian Iovan (pilotul avionului) și un medic rezident, o studentă în anul V. Potrivit unor mărturii, primul care a anunțat la 112 că a găsit victimele și epava avionului a fost un pădurar, însă primii care au ajuns acolo au fost niște localnici. E rezumatul unui eșec uriaș al autorităților, pe care îl dezbate o țară întreagă.

Salvatorii din comuna Horea, cei care au găsit victimele înaintea autorităților au rămas cu un mare regret.

„Cum am auzit la televizor de avion ne-am strâns în sat şi am pornit căutarea. Am venit până la cam un kilometru de aici. Ne-au oprit! Ne-au sunat şi or zis că la televizor i-or găsit pe toţi teferi şi nevătămaţi şi să nu-i mai căutăm”, a povestit un sătean pentru Ziua de Cluj.

Însă după o oră i-a sunat din nou telefonul unuia dintre săteni:„Mai căutați, că nu i-or găsit”.

Și i-au găsit înaintea autorităților, iar imaginea era una apocaliptică. „Păi ce să văd: oameni disperaţi pe lume. Domnişoara era moartă, copilotul era cu picioarele rupte, l-am îmbrăcat, i-am dat cuşma, şi am luat-o pe domnişoară şi am pus-o pe o pătură. Restul victimelor erau conştiente, dar erau lovite toate bine. Spuneau numai să nu îi lăsăm aici, să îi ducem", a povestit Argentin Todea, localnicul din Horea ce a ajuns primul la epavă.

În timp ce procurorii ridicau probe din locul accidentului, sătenii din Horea și Mărișel ridicau o cruce de peste trei metri în amintirea lui Adrian Iovan și a Aurei Ion. Sătenii nu-s interesați de ceea ce se întâmplă la Guvern și au un mare regret: „Poate că dacă nu ne opreau din căutări, o puteam salva pe domnişoară. Păcat".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ