Şeful CCR: Doar dacă mă îmbăt vă spun asta

| 22 oct, 2014

Presedintele Curtii Constitutionale (CCR), Augustin Zegrean, a declarat miercuri dimineata ca institutia pe care o conduce va judeca astazi a doua sesizare depusa de candidatul independent la presedintie Gheorghe Funar.

Acesta a reclamat la CCR ca nu doar Victor Ponta ar fi ofiter sub acoperire, ci inca sapte politicieni care au intrat in cursa pentru Palatul Cotroceni.

Printre altele, Gheorghe Funar a cerut ca persoanele care candideaza la alegerile din noiembrie sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca nu sunt ofiteri acoperiti si sa precizeze daca au si alta cetatenie in afara de cea romana.

Zegrean a lamurit ca o declaratie a candidatilor la prezidentiale referitoare la apartenenta la diverse servcii a fost depusa oricum la Biroul Electoral Central (BEC) si ca dubla cetatenie nu este o problema. "Da, Constitutia spune ca trebuie sa aiba cetatenie romana, dar suntem in Uniunea Europeana", iar a doua cetatenie nu incurca pe nimeni, a declarat Augustin Zegrean. "La BEC e o declaratie ca nu au fost ofiteri de servicii, fiecare raspunde", a continuat presedintele Curtii.

Intrebat care este atunci nemultumirea celor care depun contestatii in acest sens la CCR, Zegrean a subliniat ca "li se pare ca au declarat in fals", adaugand ca acest aspect deja nu mai tine de competenta Curtii, ci trebuie solutionat de procurori.

In legatura cu prima contestatie depusa de Gheorghe Funar saptamana trecuta, care a fost respinsa de CCR, Zegrean insistat asupra faptului ca nu trebuie respinsa ca inadmisibila, "ci intrat pe fondul cauzei". Funar l-a acuzat atunci pe premierul Victor Ponta ca inca este ofiter sub acoperire.

Judecatorul a tinut sa clarifice ca nu a declarat ca CCR ar fi trebuit sa ceara informatii de la SIE in acest sens, ci a spus doar ca ar fi putut incerca sa faca acest lucru inainte de a inchide cazul.

La insistentele jurnalistilor, care au cerut mai multe detalii despre solicitarile pe care ar fi putut sa le faca CCR la SIE, Zegrean a glumit: "Eu stiu ce vreti voi, nu o sa aflati asta de la mine niciodata, numai daca ma imbat o sa va spun".

Intrebat daca mai sunt si alte probleme pe ordinea de zi, seful CCR a spus razand: "Nu, voi imi faceti probleme".

Gheorghe Funar a depus marti o noua sesizare la CCR, in care cere ca toti candidatii la alegerile prezidentiale sa declare pe proprie raspundere daca sunt sau nu ofiteri acoperiti si sa precizeze daca mai au si alta cetatenia in afara de cea romana.

Reclamatia vine dupa ce judecatorii Curtii Constitutionale au decis, pe 17 octombrie, ca presedintele PSD Victor Ponta poate candida la alegerile prezidentiale, respingand sesizarea facuta de candidatul independent Gheorghe Funar, dupa aparitia informatiilor ca premierul ar fi fost ofiter acoperit al SIE.

Ulterior, Augustin Zegrean si judecatorul Daniel Morar, membru CCR, au spus ca institutia ar fi trebuit sa verifice daca Victor Ponta este sau nu ofiter acoperit al Serviciului de Informatii Externe (SIE). "Apreciem ca sesizarea formulata de Gheorghe Funar (...) era admisibila. (...) CCR trebuia sa solicite SIE datele necesare pentru a stabili daca Victor Ponta este sau nu cadru activ al acestui serviciu, iar in baza informatiilor, sa decida daca sunt sau nu intrunite conditiile de eligibilitate pentru acest candidat", au mentionat cei doi membri ai Curtii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 oct, 2014
ioana
CASTIGA BANI
Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online!


Cautam urgent oameni interesati de o cariera splendida! Veti vedea ca zilnic tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca oferim din start contract legal si punem imediat la dispozitia tuturor dovada platii! Deja am acordat si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati sigur 300 dolari lunar, ca operator online, lucrand 3 ore pe zi! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ