Iohannis – o nouă mostră de tupeu. Azi, despre TVA

| 22 oct, 2014

Nu trebuie să fii un specialist ca să-ți dai seama că prezidențiabilul ACL ar pica orice test la capitolul economie. După ce și-a lansat proiectul de țară care este plin de promisiuni fără acoperire și soluții care nu pot fi nicicum implementate, Klaus Iohannis se află mai nou într-un soi de turneu pe la televiziuni unde își promovează așa-zisa viziune.

Klaus iohannis a reluat, într-o emisiune la Realitatea TV, vechea discuție legată de reducerea TVA la 19%, acuzându-l pe Victor Ponta că ar fi responsabil de menținerea actualei cote a taxei pe valoare adăugată la 24%. ”Dacă Ponta va ieși președinte vom rămâne cu 24 % TVA. Va veni cu un ministru care va mai aduce 37 de taxe și impozite. Ne vom trezi în 2015 cu câteva taxe și impozite în plus pentru a se respecta promisiunile făcute. (…) E obligatoriu să scădem TVA-ul. E mult prea mare pentru o economie cum este cea a României. E mult mai bine și trebuie să revenim la TVA-ul de 19 %, dacă nu și mai jos cu TVA-ul. Acest lucru va reduce evaziunea fiscală”, a declarat Iohannis.

Poziționarea este o nouă mostră de impostură. Este cel puțin o probă crasă de neserozitate să acuzi actuala cotă a TVA de 24% din moment ce ea este opera celor cu care te-ai aliat sub umbrela ACL, adică guvernarea portocalie care a distrus țara și i-a adus pe români în pragul disperării cu măsuri aberante de austeritate. Or, Klaus Iohannis iese senin și ne spune că actuala valoare a taxei nu este bună și că trebuie scăzută. Dacă este așa și tot mimează momente de sinceritate, atunci de ce nu îndrăznește edilul sibian să adreseze reproșurile în direcția partenerilor democrat-liberali din ACL? Până una alta, artizanii creșterii TVA la 24% au fost personaje de tristă amintire precum Gheorghe Ialomițianu sau Andreea Paul-Vass, democrat-liberali care acum respiră același aer cu Klaus Iohannis în ACL.

În egală măsură, dacă tot se discută despre reducerea cotei TVA, atunci singurul care a făcut ceva concret în acest sens este Victor Ponta, cel care în septembrie 2013 a aprobat diminuarea TVA în sectorul panificației de la 24% la 9%, adică o reducere de 15 puncte procentuale. Mai mult, conform evaluărilor aflate pe masa Executivului, există premisele ca reduceri ale cotelor TVA să fie adoptate și în alte ramuri economice, cum ar fi, spre exemplu, industria cărnii sau cea a produselor bio.

De amintit, în treacăt, că același Klaus Iohannis susținea în urmă cu câteva săptămâni că reducerea CAS cu 5% la angajator ar fi o măsură nesustenabilă. Desigur, s-a dovedit că nu este așa, însă dacă ar fi să mergem pe logica prezidențiabilului ACL, atunci ar însemna că o reducere a cotei TVA cu 5% este încă și mai puțin sustenabilă fiindcă ar antrena efecte negative în ceea ce înseamnă gradul de colectare la buget.

Din păcate pentru domnia sa, avem în față o nouă dovadă a faptului că viziunea economică marca Iohannis nu este nimic altceva decât un talmeș-balmeș, o înșiruire fără noimă și fără argumente de promisiuni față de care până și cei mai aprigi susținători ai ”neamțului” se arată foarte sceptici. Iar un candidat care aruncă promisiuni demagogice și care vine în fața românilor cu un program plin de banalități irealizabile nu poate să pretindă fotoliul de președinte al României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 oct, 2014
Paul Sneider
Imi pare rau de acest neamt. Daca nu candida lumea ar fi ramas cu o parere buna despre el; un om destept si tacut. Pe modelul tac si fac dar asa ...cand deschide gura......
22 oct, 2014
John
Ghinion!
Inca un ghinion al lui mutulica... Saracul o tine intr-o serie de gafe... Si uite asa scade drastic in sondaje. Este unicul candidat care isi distruge singur sansele de a fi ales in postura de sef al Cotroceniului. Ce alte motive mai evidente le-ar trebui alegatorilor ca sa nu faca greseala de a-l vota? Dupa parerea mea, de luat in seama ar fi Tariceanu.
22 oct, 2014
baby
cistig garantat
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email : [email protected]
22 oct, 2014
Mirela Palada
baiatul deputatului Hrebenciuc de la PSD si-a anuntat demisia dintr-un grup organizat de retrocedari
are demnitate si vrea sa nu interfereze cu campania lui Ponta
demnitate si respect=PSD
22 oct, 2014
ferenczy-comunicator
catre toate filialele PSD:
in urma sondajelor efectuate de CSCI,Ponta iese 100% presedinte
incepand din acest moment nu ne mai ocupam decat de campania tandemului Ghita-Dragnea
uram succes "furnicutelor "pesediste...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ