Valeriu Zgonea: Victor Ponta este în acest moment principalul partener de dialog dintre România şi SUA

| 22 oct, 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că discuţia pe teme regionale şi de securitate dintre vicepreşedintele SUA Joe Biden şi Victor Ponta arată că premierul român este perceput deja de aliaţii noştri ca principal partener de dialog pe temele de actualitate care frământă această parte a Europei.

"România este percepută astăzi drept o ţară puternică în regiune, un partener serios, pe care se bazează atât SUA, cât şi statele membre ale Uniunii Europene, respectiv ţările vecine care vor ca în perioada următoare să îşi consolideze parcursul european. Conversaţia pe teme regionale şi de securitate dintre vicepreşedintele SUA, Joe Biden, şi Victor Ponta arată că premierul României este perceput deja de aliaţii noştri ca principal partener de dialog pe temele de actualitate care frământă această parte a Europei. Victor Ponta şi-a asumat, din funcţia de prim-ministru, rolul de lider regional şi a depus toate eforturile diplomatice şi politice necesare pentru a sprijini stabilitatea din regiunea noastră. Vizita în SUA, discursul din cadrul Adunării Generale a ONU din New York, mesajul transmis chiar de la Kiev privind susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei sunt acţiuni întreprinse de Victor Ponta în numele României', a spus Zgonea.

Citeşte şi: Victor Ponta a discutat telefonic cu Joe Biden. Care au fost temele dezbătute

El a adăugat că acea conversaţie telefonică cu vicepreşedintele SUA, avută la iniţiativa lui Joe Biden, le arată românilor cine este partenerul serios de dialog pentru aliaţii noştri strategici şi că Ponta este singura 'voce legitimă' care vorbeşte în numele României peste hotare, fiind de asemenea garanţia că parteneriatul strategic dintre ţara noastră şi SUA va fi consolidat în următorii 5 ani, cu el la Cotroceni.

'Cei doi înalţi oficiali au discutat despre modalităţile de dezvoltare a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. Au fost abordate, în cadrul dimensiunii politico-militare şi de securitate a Parteneriatului Strategic, teme actuale de pe agenda de securitate internaţională, inclusiv problematica situaţiei din Afganistan şi pregătirea Misiunii 'Resolute Support' a NATO, care va înlocui Misiunea ISAF începând cu anul 2015', precizează Guvernul într-un comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ