Victor Ponta – semnal de autoritate în PSD

| 22 oct, 2014

Marți, Victor Ponta a anunțat suspendările din PSD pentru Dan Șova și Marian Vanghelie. În aceeaşi zi, Viorel Hrebenciuc şi-a dat demisia din Parlamentul pe fondul scandalurilor din justiţie în care ar fi implicat, scoţând astfel partidul în afara discuţiilor despre independenţa justiţiei.

Marian Vanghelie a fost prins dezvelit de caracter de paparazzi, în timp ce Dan Șova, fostul purtător de cuvânt al PSD a fost interceptat de DNA într-o discuție cu Viorel Hrebenciuc în care discutau despre viitoarea conducere a PSD.

Victor Ponta a făcut anunțul imediat după terminarea ședinței BPN, ieşind astfel întărit atât electoral cât şi în cadrul partidului.

Bogdan Chirieac a fost primul comentator politic care a remarcat poziţia de forţă pe care a adoptat-o Ponta în PSD. Chiriac este de părere că Ponta „a făcut ce face un lider de partid: i-a suspendat”. Ulterior, Cozmin Guşă şi Ion Cristoiu s-au raliat listei formatorilor de opinie care au apreciat mişcarea premierului Ponta din PSD ca pozitivă şi chiar aducătoare de voturi.

Separarea PSD de discuţiile ce ţin de justiţie şi scade în intensitate tema justiţiei, care poate fi folosită de contracandidaţii lui Victor Ponta în campania electorală. Efectele pozitive sunt vizibile. Este clar că partidul se aşteaptă pentru schimbarea de gardă la conducere şi acest lucru este inerent având în vedere că rezultatul alegerilor este previzibil. Ponta câştigă, pleacă la Cotroceni, cine preia frâiele partidului?

O discuţie care ar trebui să se mute după alegeri ajunge subiect public înainte chiar de primul tur, ceea ce nu aduce nici un serviciu PSD-ului care trebuie să rămână unit în alegeri.

Mesajul lui Victor Ponta este ferm pentru că PSD are nevoie de coeziune în săptămânile ce urmează. Liderul PSD este încă Victor Ponta şi avantajul pe care îl are asupra partidului chiar din funcţia de preşedinte nu este deloc de neglijat. Să nu uităm că Victor Ponta, dacă este preşedintele României are dreptul la nu una ci două numiri de Prim Ministru.

Cozmin Gușă a spus că „Ponta a marcat, astăzi, o mare victorie, atât la nivel formal, apropo de atitudinea autoritară a unui președinte de partid care își dorește să fie președinte de țară, cât și la nivel informal, la nivelul luptei din partid”.

Pentru cei care ar spera că stenogramele date presei din curtea DNA ar slăbi frâiele pe care Victor Ponta le are asupra PSD, se pare că planul a avut un efect diametral opus de cel scontat. Ponta redevine lider clar în partid, fără urmă de opoziție vizibilă și cel mai în măsură candidat la președinție să câștige această cursă.

Printr-o simplă ședință a BPN Victor Ponta iese întărit și revitalizat în cursa electorală. Cu alte cuvinte, activul PSD avea nevoie de exact acest lucru. Efectul inițiat scontat ca demobilizator pentru PSD este exact invers un efect mobilizator.

Până și Ion Cristoiu spune că suspendarea din toate funcțiile PSD a lui Vanghelia și Șova “are o imagine electorală pentru Victor Ponta, imaginea de preşedinte de partid care dă lovituri năucitoare şi care, atunci când e nevoie, ştie să nu mai zâmbească şi să condamne. ”

PSD trebuie să câștige alegerile dacă mai vor să fie la guvernare, acesta este mesajul cu care fiecare membru trăiește în această lună. Este clar că Victor Ponta este vârful de lance al acestui mesaj și era momentul să revină în PSD și să facă puțină ordine, tocmai pentru ca eficiența organizațională a PSD să crească.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 2014
Palada Mirela
o sansa pentru Romania
citesc in presa de azi ca itele DNA cu retrocedarile ating si persoana consilierului lui Ponta,Cristian Socol,un fel de copil al lui Htrebenciuc..
coruptia se apropie de varf...
singura salvare pentru PSD=Dl,Ghita Presedinte
cu el vom castiga presedentia Romaniei in 2019
2014 este compromis
22 oct, 2014
baby
cistig garantat
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email : [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ