Ponta – demonstraţie de putere în PSD

| 22 oct, 2014

În ciuda faptului că este angrenat în cursa prezidenţială şi are de gestionat deopotrivă şi aspectele dificile ale guvernării, Victor Ponta a reuşit într-un timp foarte scurt să tranşeze problemele apărute zilele trecute în partid.

Primul-ministru şi totodată preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat ieri suspendarea din funcţie a purtătorului de cuvânt al partidului, Dan Şova, a vicepreşedintelui PSD Marian Vanghelie, cât şi cea a lui Sebastian Ghiţă, membru în Comitetul Executiv Naţional. Decizia a venit în urma problemelor de imagine apărute în perioada campaniei electorale, fiind luată în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional reunit la sediul central al partidului.

În ciuda faptului că este angrenat în cursa prezidenţială şi are de gestionat deopotrivă şi aspectele dificile ale guvernării, Victor Ponta a reuşit într-un timp foarte scurt să tranşeze problemele apărute zilele trecute în partid. Astfel, pentru atingerea adusă imaginii partidului, preşedintele PSD a anunţat suspendarea din funcţii a liderilor Dan Şova, Marian Vanghelie şi Sebastian Ghiţă.

Citeşte şi: Sebastian Ghiță-Liviu Dragnea, tandem pentru șefia PSD. Prima reacție a lui Ion Iliescu

“În ultimele 24 de ore au fost atacuri de imagine, pe o parte dintre colegii noştri din conducerea partidului, am discutat foarte clar, şi cei care au apărut în opinia publică, dl. vicepreşedinte Şova, dl vicepreşedinte Vanghelie, dl deputat Ghiţă, toţi trei se vor suspenda din toate funcţiile din partid”, a declarat Victor Ponta la finalul şedinţei BPN. Totodată, preşedintele social-democraţilor şi-a mărturisit dorinţa ca PSD să rămână nu doar cel mai puternic partid din ţară, dar şi cel mai disciplinat, cel mai ordonat şi cel mai responsabil. Premierul i-a avertizat pe cei suspendaţi că sunt pasibili de a primi sancţiuni mai dure în cadrul Comitetului Executiv, subliniind că persoanele care nu vor respecta disciplina de partid, vor pleca din PSD.

Poate la fel de important precum deciziile luate de liderul PSD a fost mesajul reafirmat de premier, potrivit căruia nimeni nu va bloca justiţia, acesta fiind de altfel şi îndemnul primului-ministru către toţi membrii PSD, şi anume de a se pune la dispoziţia justiţiei.

“Am reiterat un mesaj foarte clar, apropo de toate acuzaţiile care sunt aduse unor membri ai partidului în această perioadă. Şi mesajul este foarte clar pentru toţi membrii PSD, parlamentari, aleşi locali - acela de a se pune la dispoziţia justiţiei, de a ajuta la stabilirea adevărului şi, sigur dacă sunt vinovaţi de ceva, şi asta va stabili justiţia, să-şi asume responsabilitatea”, a afirmat Victor Ponta.

Imprimând partidului transparenţă şi deschidere în faţa actului de justiţiei, premierul şi-a consolidat încă o dată poziţia de lider în cadrul PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 2014
anna
Ponta demonstreaza in PSD foarte multa putere
Comform DNA si Sarbu are putere mare la retrocedari
este timpul ca Ponta sa lase puterea Dlui Ghita
Dl.Ghita era candidatul perfect pentru 2014
din pacate nu mai este timp
nu-l mai sustineti pe Ponta in 2014
este o carte necastigatoare

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ