Iohannis – o nouă mostră de tupeu. Azi, despre TVA

| 22 oct, 2014

Nu trebuie să fii un specialist ca să-ți dai seama că prezidențiabilul ACL ar pica orice test la capitolul economie. După ce și-a lansat proiectul de țară care este plin de promisiuni fără acoperire și soluții care nu pot fi nicicum implementate, Klaus Iohannis se află mai nou într-un soi de turneu pe la televiziuni unde își promovează așa-zisa viziune.

Klaus iohannis a reluat, într-o emisiune la Realitatea TV, vechea discuție legată de reducerea TVA la 19%, acuzându-l pe Victor Ponta că ar fi responsabil de menținerea actualei cote a taxei pe valoare adăugată la 24%. ”Dacă Ponta va ieși președinte vom rămâne cu 24 % TVA. Va veni cu un ministru care va mai aduce 37 de taxe și impozite. Ne vom trezi în 2015 cu câteva taxe și impozite în plus pentru a se respecta promisiunile făcute. (…) E obligatoriu să scădem TVA-ul. E mult prea mare pentru o economie cum este cea a României. E mult mai bine și trebuie să revenim la TVA-ul de 19 %, dacă nu și mai jos cu TVA-ul. Acest lucru va reduce evaziunea fiscală”, a declarat Iohannis.

Poziționarea este o nouă mostră de impostură. Este cel puțin o probă crasă de neserozitate să acuzi actuala cotă a TVA de 24% din moment ce ea este opera celor cu care te-ai aliat sub umbrela ACL, adică guvernarea portocalie care a distrus țara și i-a adus pe români în pragul disperării cu măsuri aberante de austeritate. Or, Klaus Iohannis iese senin și ne spune că actuala valoare a taxei nu este bună și că trebuie scăzută. Dacă este așa și tot mimează momente de sinceritate, atunci de ce nu îndrăznește edilul sibian să adreseze reproșurile în direcția partenerilor democrat-liberali din ACL? Până una alta, artizanii creșterii TVA la 24% au fost personaje de tristă amintire precum Gheorghe Ialomițianu sau Andreea Paul-Vass, democrat-liberali care acum respiră același aer cu Klaus Iohannis în ACL.

În egală măsură, dacă tot se discută despre reducerea cotei TVA, atunci singurul care a făcut ceva concret în acest sens este Victor Ponta, cel care în septembrie 2013 a aprobat diminuarea TVA în sectorul panificației de la 24% la 9%, adică o reducere de 15 puncte procentuale. Mai mult, conform evaluărilor aflate pe masa Executivului, există premisele ca reduceri ale cotelor TVA să fie adoptate și în alte ramuri economice, cum ar fi, spre exemplu, industria cărnii sau cea a produselor bio.

De amintit, în treacăt, că același Klaus Iohannis susținea în urmă cu câteva săptămâni că reducerea CAS cu 5% la angajator ar fi o măsură nesustenabilă. Desigur, s-a dovedit că nu este așa, însă dacă ar fi să mergem pe logica prezidențiabilului ACL, atunci ar însemna că o reducere a cotei TVA cu 5% este încă și mai puțin sustenabilă fiindcă ar antrena efecte negative în ceea ce înseamnă gradul de colectare la buget.

Din păcate pentru domnia sa, avem în față o nouă dovadă a faptului că viziunea economică marca Iohannis nu este nimic altceva decât un talmeș-balmeș, o înșiruire fără noimă și fără argumente de promisiuni față de care până și cei mai aprigi susținători ai ”neamțului” se arată foarte sceptici. Iar un candidat care aruncă promisiuni demagogice și care vine în fața românilor cu un program plin de banalități irealizabile nu poate să pretindă fotoliul de președinte al României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 oct, 2014
traian
bine jucat Ghita Troian..felicitari
Sebastian Ghiţă a preluat deja şefia în PSD. La doar o zi după ce Ponta anunţa, făcând pe bărbătuşul, că i-a potolit, Ghiţă şi-a pus postul TV din dotare să anunţe că va candida la şefia partidului în tandem cu Liviu Dragnea. Care este judecat pentru corupţie. În teritoriu este degringoladă totală. Dragnea a ieşit pe TV să dea semnale de liniştire a spiritelor. Deşi el habar nu avea că Ghiţă va face anunţul, a spus, cu jumătate de gură că va face echipă cu Ghiţă. Este incredibil ce joc poate face acest Ghiţă...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ