Wimbledon 2014. Simona Halep şi-a demolat adversara şi s-a calificat în premieră în sferturi

| 01 iul, 2014

Simona Halep a învins-o pe Zarina Diyas în optimile de finală de la Wimbledon, scor 6-3, 6-0, şi a devenit doar a doua jucătoare din România care se califică în această fază la turneul de Mare Şlem din Londra.

Simona Halep a învins-o fără probleme pe tânăra kazahă Zarina Diyas și s-a calificat pentru prima oară în carieră în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Londra.

Jucătoarea română, cap de serie 3 la Wimbledon, a defilat în partida de azi, impunându-se cu scorul de 6-3, 6-0, după doar nici o oră de joc.

Halep (22 de ani), care este cea mai bine cotată jucătoare în ierarhia WTA rămasă în cursă pentru cucerirea prestigiosului titlu de pe iarba de la All England Club, a evoluat cu un bandaj imens pe pulpa stângă.

Chiar și așa, constănțeanca a dictat cu autoritate ritmul jocului, provocând numeroase greșeli ale adversarei sale, aflată la cea mai bună performanță din carieră. Zarina (20 de ani, locul 72 în lume) nu a găsit soluții la jocul eficient și ”curat” al Simonei, care nu și-a pierdut serviciul azi, oferind o singură șansă de break.

Halep este la a treia prezență consecutivă în sferturile de finală în turneele de Grand Slam, după ce a intrat în primele opt și la Australian Open, în timp ce la Roland Garros a atins finală, însă a pierdut-o în fața Mariei Șarapova (Rusia).

În meciul următor, românca o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Sabine Lisicki (Germania) și Yaroslava Șvedova (Kazahstan).

Dacă va ajunge în semifinale, Halep ar putea să o întâlnească din nou pe Maria Șarapova, singura jucătoare care a reușit să o învingă în ultima vreme (în finalele de la Madrid și Paris). Rusoaica va trebui, mai întâi, să treacă de nemțoaica Angelique Kerber, dar și de canadianca Eugenie Bouchard, calificată deja în sferturile de finală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ