Tăriceanu: FMI are mentalitate de 'mic contabil'

| 12 iun, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut joi că Guvernul are curajul să se opună modului în care FMI, cu mentalitatea de 'mic contabil', gândeşte şi analizează perspectivele economice ale României.

El a susţinut că PNL nu a avut o perioadă niciun singur proiect de politici publice, prezenţa liberalilor din această perspectivă fiind nulă. 

'Într-un final când cu chiu cu vai am reuşit noi liberalii să promovăm două idei valoroase legate de politicile fiscale - reducerea contribuţiilor de asigurări sociale care ar avea menirea de a introduce un stimul suplimentar în economie şi de anularea impozitului pentru profitul reinvestit - în acel moment PNL a luat decizia să iasă de la guvernare şi ce vedem astăzi este că un Guvern condus de un premier social-democrat îşi asumă aceste măsuri şi chiar am observat că azi are curajul să se opună modului în care FMI, cu mentalitatea de mic contabil, gândeşte şi analizează perspectivele economice ale României şi refuză Guvernului această obţine majoră care după părerea mea ar da un impuls important revigorării economice', a spus Tăriceanu, la lansarea Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 iun, 2014
ion
Zise marele economist Tariceanu,care a lasat un deficit in buget de doua cifre,dupa ce cheltuit si 3 miliarde de euro din privatizarea CFR,iar criza globala ne-a gasit cu gaura imensa in buget !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ