Victor Becali şi Cristian Borcea au fost transferaţi la Poarta Albă. Au regim de detenţie semideschis

| 23 mai, 2014

Victor Becali şi Cristian Borcea au fost transferaţi de la Penitenciarul Slobozia la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce judecătorii le-au schimbat regimul de detenţie de la închis la semideschis.

Cristian Borcea şi Victor Becali au fost transferaţi la începutul săptămânii în curs, precizând totodată că 'regimul semideschis de detenţie se referă în general la libertatea de mişcare atât în unitatea de detenţie cât şi în exterior, persoanele private de libertate aflându-se mereu sub pază',  conform purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan, citat de Agerpres.

Despre deţinutul Gheorghe Becali, reprezentantul penitenciarului a spus că acesta nu mai are voie să lucreze la academia de fotbal a lui Gheorghe Hagi pentru că se află în perioada de cercetare disciplinară, în urma comportamentului său din ziua în care a fost eliberat.

Pe 12 mai, magistraţii Judecătoriei Medgidia au admis contestaţiile lui Cristian Borcea şi Victor Becali formulate împotriva măsurii de a executare a pedepsei cu închisoarea în regim închis, judecătorii stabilind un regim semideschis de detenţie pentru fiecare dintre cei doi oameni de afaceri condamnaţi în dosarul transferurilor din fotbal.

Victor Becali are de executat o pedeapsă de 4 ani şi 8 luni de închisoare, iar Cristi Borcea de 6 ani şi 4 luni.

La începutul lunii martie, Cristian Borcea şi fraţii Victor şi Ioan Becali au fost condamnaţi la închisoare în dosarul transferurilor din fotbal şi încarceraţi la Penitenciarul Poarta Albă, unitate unde regimul de detenţie este semideschis şi deschis. Cei trei îşi făcuseră în actele de identitate mutaţii pe Constanţa. După o perioadă de carantină, o comisie a penitenciarului din judeţul Constanţa hotărâse ca aceştia să efectueze pedepsele în regim închis de detenţie şi, conform hotărârii conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, aceştia au fost transferaţi la Penitenciarul Slobozia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ