Victor Ciutacu: Setea de sânge a poporului nu va putea fi ostoită cât timp Băsescu e liber

| 24 mar, 09:52

Jurnalistul România TV, Victor Ciutacu, consideră că "setea crunta de sange a poporului suveran, ea nu va putea fi ostoita cat timp Basescu e liber pe strada si da lectii de cinste si conduita cui mai are timp si chef sa-l asculte".

"Aud ca la varful statului de drept exista nemultumiri manifeste in raport cu pozitiile mele publice pe tema anticoruptiei televizate. Nu ma misca deloc. Inseamna ca sunt consecvent. Asanarea morala si penala a clasei politice, a mediului de afaceri si, in general, a societatii romanesti nu se numara printre preocuparile mele de capatai. Cat timp, insa, actiunile subsumate nobilei curatenii generale se petrec in spatiul public, le comentez; la fel de public, nu sub plapuma. Ca si pe vremea cand stateam cu filajul la vedere in fata usii blocului.

Citeşte şi:  Traian Băsescu e TERMINAT: Bercea Mondial anunţă că a găsit FILMĂRILE cu el. Ce conţin ele

Coruptia din Romania e endemica. Se vede cu ochiul liber si se simte, nu trebuie sa fii cercetator britanic pentru a realiza crunta realitate. Iar fenomenul trebuie, in masura in care esti in stare ca stat, redus, ca eliminat n-a fost nicaieri pe Planeta Pamant. Dar nu printr-o apasare de buton si un iures stalinist, ca nu invarti inelul Arabelei si se face subit dreptate.

Exista institutii special infiintate pentru asta. Nu le-a impiedicat nimeni, pana acum, sa-si faca treaba. Bugetele le-au sporit an de an, la fel si puterea. Jelaniile sunt patetice. Nu era nevoie de noi coduri juridice si nici de angajamente solemne fata de licuricii ierarhic superiori.

Daca fiecare angajat al sistemului de forta al statului, ofiter de informatii, politist, procuror, isi respecta fisa postului, nu ajungeam sa comentam cazuri strigatoare la cer de coruptie de acum 8-10 ani. Iar unii dintre inculpatii de astazi nu mai ajungeau in pozitii de putere din care sa influenteze soarta unui popor. S-a stat, avantajos, cu curu’ pe informatii si dosare. O mana a spalat-o pe cealalta si amandoua obrazul.

Revenind la peisajul perioadei, continua sa-mi repugne mascatii trimisi dupa oameni care s-ar prezenta si singuri la audieri, excesul de catuse, arestarile in masa pentru presupuse infractiuni care nu reclama statutul de exceptii generatoare de pericol public, obsesia confiscarii, lipsa oricarei intimitati si, de principiu, actiunile de forta si intimidare, plus slugarnicia societatii in fata aparatului represiv pe care-l plateste", scrie Victor Ciutacu pe blog.

Citeşte mai mult AICI.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 mar, 11:34
cantautor
nu prea ma intereseaza opiniile acestui traseist media...
si nici privatizarile dubioase facute de Musetescu,cand acest pechinez ziaristic era consilier
dar sincer:as fi ostoit suficient de sete si cu Ponta si socrul dumnealui...
desi eu nu sunt poporul,in numele caruia vorbeste cainele de paza al democratiei,adica pechinzul..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ