Victor Ponta despre scandalul creat în diaspora: Este inadmisibil ca românii să nu poată vota

| 03 noi, 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Premierul Victor Ponta face declaraţii la Ministerul Afacerilor Externe, în contextul scandalului creat în diaspora, unde românii nu au putut vota şi s-au creat cozi imense la secţiile de votare din ambasade.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Premierul Victor Ponta, candidatul PSD la preşedinţia României, iese alături de ministrul de Externe Titus Corlăţean, pentru a da explicaţii despre situaţia din diaspora, unde românii au protestat pentru că nu au putut să voteze, din cauza proastei organizări a alegerilor.

„Fiecare cetăţean român oriunde se alfă acesta trebuie să poată să îşi exercite dreptul de vot. Este inadmisibl ca unul sau 100 din cetăţenii României să nu poate să voteze. Trebuie să arătăm respect oricărui cetăţean român care vrea să voteze”, a spus Victor Ponta.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: El a dat asigurări că vor fi luate toate măsurile pentru ca pe 16 noiembrie, aceste lucruri să nu se mai repete.

„Având un număr identic de secţii de vot ca în anul 2009, prezenţa în diaspora a fost mult mai mare. Ieri au votat 161.000 de români. Cu siguranţă, unii la Paris sau la Londra nu au putut să-şi exercite dreptul de vot. În ţările cu cele mai mari comunităţi, din fericire lucrurile s-au desfăşurat în mod normal, problemele au apărut la Paris, la Londra, Munchen, Berlin Viena şi la câteva secţii din Moldova. E foarte clar că procedura de vot a aocns8umat f mult timp, este o procedeură anti-fraudare a voturilor.

I-am cerut ministrului Afacerilor Externe, vineri va convoca la Bucureşti toţi ambasadorii, consulii şi şefii secţiilor de votare din Franţa, UK, Germania, Austria şi Moldova. Vom pune la dispoziţia MAE tot ce înseamnă financiar şi logistic pentru a putea să suplinească ce este nevoie acolo - personal.

Declaraţia pe propria răspundere să poată fi descărcată online, iar cel care vine să voteze să poată să o printeze.

Domnul ministru şi echipa sa de la MAE îmi garantează cu funcţiile lor că nu vor rămâne români în afara secţiilor de vot, care să nu poată să voteze

CTP despre rezultatul primului tur: Ponta a avut discurs de copil cu scarlatină

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ