Presa internaţională despre ALEGERILE PREZIDENŢIALE 2014 din România: Cea mai murdară campanie

| 03 noi, 2014

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Alegerile din România au fost subiect în presa internaţională încă de la anunțarea exit-pollurilor. Marile agenţii de presă sau publicaţii precum Le Figaro şi Daily Mail, dar şi site-ul radioului german Deutsche Welle vorbesc despre viitoarea confruntare dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis pentru cea mai înaltă funcţie în stat.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Victor Ponta este în pole-position în cursa pentru preşedinţia României”, au scris jurnaliştii agenţiei de ştiri Reuters la puţin timp de la anunţarea rezultatelor sondajelor efectuate la ieșirea de la urne. Ziariştii mai scriu că premierul român şi-a învins contracandidatul cel mai puternic, etnicul german Klaus Iohannis.

Rezultatele anunţate la ieşirea de la urne sunt amintite şi de site-ul postului francez de televiziune BFMTV,, care spune că Victor Ponta s-a poziţionat în fruntea cursei electorale. Iar jurnaliştii de la Le Figaro spun că noul preşedinte se va decide pe 16 noiembrie.

„Jocul rămâne deschis”, scrie L'Express, care preia un material France-Presse.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Televiziunea publică germană ARD, notează pe pagina web că premierul Victor Ponta a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale cu circa 40 la sută, insuficient pentru o victorie directă. De aceea se va confrunta în turul doi cu Klaus Iohannis, primul candidat de origine germană pentru preşedinţia României.

Cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung afirmă că alegerile prezidenţiale din România se încheie haotic, deoarece votul din străinătate a fost obstrucţionat sistematic. Ziariştii germani relatează despre incidentele de la Torino, unde a fost organizată o singură secţie de vot pentru 70 de mii de alegători, dar şi de la Paris şi Londra, unde oamenii, care au aşteptat în zadar mai multe ore să-şi exprime dreptul de vot, au cerut demisia guvernului.

Altă publicaţie germană, Die Welt, spune că aceasta este cea mai dură şi murdară campanie electorală din istoria tinerei democraţii române. Miza electorală a votului din străinătate este mare, consideră ziariştii Die Welt, deoarece românii din diaspora votează mai puţin cu social-democraţii lui Victor Ponta, deoarece îi consideră foşti comunişti.

Citeşte şi: CTP despre rezultatul primului tur: Ponta a avut discurs de copil cu scarlatină

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 noi, 2014
tarabuta margareta
este adevasrat ,ministerul care se ocupa de oraganizarea urnelor si sediilor electorale din toata lumea nu si-a facut datoria este inadmisibil ca toti romanii care au plecat din ROMANIA sa munceasca cinstit si corect in afara granitelor sa nu poata sa aiba unde sa-si exercite dreptul la votul liber ,rusine domnule ministru ,dv trebuie sa va depuneti demisia urgent fara nici o explicatie ,in turul doi trebuie sa se faca mai multe sectii de votare ,trebuie sa organizati mai bine ,noi vrem binele tarii noaSTRE VREM CA COPII NOSTRI SA AIBA O VIATA DEMNA DE UN POPOR ROMAN ,SA LE ASIGURAM UN VIITOR MODERN NE.AM Sturat de mizeria in care traiesc 3 sferturi din populatia romaniei de mizerie de foamete de cultura ,avem un analfabetism foarte ridicat ,o tara de care i.mi este rusine sa pronunt numele roman ,au ajuns tiganii sa fie bogati in tara noastra .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ