Victor Ponta vrea reguli NOI privind interceptarea demnitarilor membri în CSAT

| 16 mar, 09:09

Invocând interesul naţional, premierul Ponta a declarat duminica seara, la un post de televiziune, că informaţiile deţinute de un membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării trebuie apărate.

VICTOR PONTA: Astfel, spune Victor Ponta, trebuie găsită “o procedură” privind interceptările demnitarilor membri în CSAT de către procurori. Ponta nu a spus însă cum ar trebui modificate regulile privind interceptarea membrilor CSAT, afirmând că o astfel de initiativă i-ar reveni sefului CSAT, respectiv preşedintelui Klaus Iohannis.

VICTOR PONTA: (...)sigur, nu există în Codul de Procedură Penală vreo excepţie legată de membrii CSAT, dar i-am spus preşedintelui că trebuie să se gândească domnia sa, că e preşedintele CSAT-ului, totuşi, la o procedură prin care, dacă un procuror din Zimnicea sau din Baia Mare interceptează un membru CSAT, să găsim, totuşi, o cale - nu să-i spui respectivului - dar să găsim o cale, totuşi, de protecţie a acelor informaţii. Din câte ştiu, nu există încă o asemenea procedură, dar cred că în viitor trebuie găsită la un moment dat", a spus Ponta.

Citeşte şi: Câţi bani a primit Victor Ponta de la Şova în urma contractului Turceni-Rovinari

VICTOR PONTA: Declaraţiile premierului au fost făcute în contextul în care Darius Valcov, ministru al Finanţelor şi membru de drept al CSAT, este urmărit penal de DNA.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) sunt: ministrul apărării naţionale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul economiei, ministrul finanţelor publice, directorul SRI, directorul SIE, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională. Preşedintele ţării este preşedintele CSAT, iar premierul, vicepreşedintele CSAT.

Ministrul Vâlcov este urmărit penal pentru trafic de influență. Acesta a fost chemat vineri la DNA, pentru audieri.

Procurorii îl acuză de ministrul finanţelor că a primit mită două milioane de euro, în schimbul acordării unor contracte din fonduri publice, pe vremea când acesta era primar al municipiului Slatina.

Citeşte şi: Victor Ponta: Am trei propuneri pentru Ministerul Finanţelor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 mar, 12:22
PETRE
Vrea
Irefutabil !
Ponta vrea.
Pai,daca nu atunci da si tu o Ordonanta de Urgenta(arma casei).
Quo vadis?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ