Ziariștii duși cu pluta au criticat prezența lui Victor Ponta la inundații

| 24 apr, 2014

Este vorba de aceiași junaliști, cu reprezentanții lor de frunte, Robert Turcescu și Rareș Bogdan, care îl certau pe Victor Ponta pentru că nu s-a dus el însuși să îi caute pe medicii care s-au prăbușit cu avionul în Apuseni.

Premierul Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea fac de ieri obiectul glumelor și criticilor mai multor jurnaliști, cei mai mulți angajați ai trusturilor de presă apropiate Palatului Cotroceni sau, în orice caz, total lipsite de imparțialitate și anti-guvernamentale. Motivul: cei doi oficiali s-ar fi plimbat cu barca prin localitățile afectate de inundații din județul Teleorman, prin ape nu mai adânci de câțiva centimetri, trași de subofițeri ISU. O manipulare crasă, ca la carte, criticile fiind însoțite de imagini în care subofițerii ISU trag barca pneumatică în care se află Ponta, Dragnea, dar și ministrul Doina Pană. Evident, respectivii jurnaliști evită să arate și imaginile în care subofițerii se urcă la rândul lor în barcă, deoarece în mai multe zone apa depășea un metru și jumătate adâncime, după cum a declarat ministrul Doina Pană.

O altă imagine pe care respectivii jurnaliști evită să o arate publicului este cea în care, în fața bărcii în care se aflau oficialii Guvernului, era o altă barcă în care stăteau cuminți cameramani și alți jurnaliști, unii chiar colegi ai celor care critică cu atâta vehemență gestul premierului. Doar nu credeați că fotografii care au realizat respectivele instantanee stăteau în mâl până la gât, de dragul de a-l poza pe Ponta. De fapt, această campanie de denigrare a imaginii primului-ministru are un alt scop: acela de a distrage atenția de la faptul că acesta s-a dus la fața locului pentru a discuta cu victimele inundațiilor și că, mai mult, în ședința de Guvern s-au alocat banii necesari pentru realizarea lucrărilor care să prevină pe viitor astfel de evenimente nefericite. E doar o altă poveste din seria „ai/n-ai bască, nu e bine”.

Dar asta nu este tot. Nu doar că premierul este aspru criticat pentru că a îndrăznit să se urce în barca respectivă, dar i s-a reproșat faptul că a îndrăznit să viziteze sinistrații, fiind sfătuit „prietenește” să stea mai bine în biroul său și să rezolve problemele oamenilor dintr-o semnătură. Este vorba de aceiași junaliști, cu reprezentanții lor de frunte, Robert Turcescu și Rareș Bogdan, care îl certau pe Victor Ponta pentru că nu s-a dus el însuși să îi caute pe medicii care s-au prăbușit cu avionul în Apuseni. Practic, pentru aceștia nimic din ceea ce face Ponta nu e bine. Dacă s-a dus la sinistrați, nu e bine că s-a dus, dacă nu se ducea, îl criticau pentru că nu se implică. Spun orice, numai să își ridice salariul plătit de afaceriști dubioși, la finalul lunii.

Probabil criticii lui Ponta și-ar fi dorit ca acesta, pe modelul lui Traian Băsescu, în timp ce oamenii se îneacă din cauza viiturii, el să se înece cu băutură. Dacă nu vă sună cunoscut, cam așa s-a întâmplat în vara anului 2013, când în timp ce Moldova era luată de ape, Băsescu petrecea la Țebea cu pălincă și lăutari. Și totuși această atitudine a președintelui e de preferat, dacă ne gândim că în 2008 îi spunea unui bărbat care își pierduse casa că este „un bolșevic împuțit”, iar în 2010, unei profesoare, victimă a inundațiilor din Dorohoi, îi sugera să renunțe la „țățisme”.

Cel puțin Ponta s-a dus acolo, a văzut cu ochii lui daunele provocate de inundații, a stat de vorbă cu oamenii. Nu i-a jignit, nu i-a repezit, dimpotrivă. Adică exact cum trebuie să se comporte un om de stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 apr, 2014
catalin c
Ce faci "mai " Populica, aveai chef sa-i scrii o oda lui Ctrl+V Ponta... sau chiar crezi ce ai scris aici?! La moaca ii semeni tare mult... sper ca nu si la caracter.
24 apr, 2014
berenger
dacă e obiectiv
obiectivi să fim și să publicăm și o opinie opusă, ca sa distingem adevărul cu capetele noastre, nu cu ale trepădușilor lui ghiță:
„Ziua de sambata, 19 aprilie, il gaseste pe Victor Ponta plimbandu-se lipsit de griji cu barca prin Delta Dunarii. Posteaza pe Facebook niste imagini si ganduri simpatice. Vedem un premier cu burta in sus, in vacanta, cu familia. Printr-o curioasa ironie a sortii, in seara zilei de sambata, adica in noaptea de inviere, ploile inunda Teleormanul. Pe mosia fostului baron Dragnea, azi primvicepremier, a aparut peste noapte o mica Delta, care a inecat niste gospodarii si a omorat oameni.

Premierul n-avea cum sa plece chiar in prima zi de Pasti din Delta Dunarii. Fermecat, patruns de un fior liric, a descris-o astfel pe pagina de Facebook, chiar in ziua de dinaintea potopului: "Cine a ales Delta ca destinatie zilele acestea a fost fff inspirat. Soare, pasari, verde tot si o ciorba de peste fara egal! De fapt Delta este mereu, pe orice vreme si in orice companie, un loc fabulos!".

N-ai cum sa intelegi din prima ce-s alea inundatii cand te rasfeti inconjurat de ape in Delta Dunarii. Apoi, cum putea lasa Ponta coltul de rai pentru Delta lui Dragnea, plina cu mal, noroaie si rahati din fosele revarsate prin curti, oameni disperati si cativa morti. Putea? Nu putea.

Asa ca a venit abia luni la Bucuresti. Nu i-a mai ramas decat sa se bucure ca sistemul merge si fara el. Cu sentimentul datoriei implinite, a bagat pe FB o postare linistita ca apele Deltei: "Multumesc celor din teritoriu care au ramas la datorie de Pasti. Prin interventia din aceste zile dovediti eficienta. Avem un sistem al statului gata sa intervina in situatii de urgenta”.

A treia zi dupa potop, Ponta se vede, totusi, sililt sa pogoare intre muritorii luati de ape, in Delta lui Dragnea din Teleorman. Are n-are chef de inundatii, da bine la popor putina compasiune transmisa live, pe toate posturile, din mijlocul baltilor. Chiar
24 apr, 2014
mac
poza ptr tine " ziaristule"
http://www.gandul.info/hot-pe-facebook/ponta-sa-crezi-in-tina-12508127?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BCitesteSi+200&utm_campaign=CitesteSi%2Bgandul

Daca vei deschide aici ..... sigur ti s-ar usca cerneala pe tastatura.
24 apr, 2014
Radu Dumitrescu
articol pupincurist
R U S I N E !... Cu totii am vazut cum circula Ponta cu barca gonflabila cu motor MAI cu 6 pistoane de jandarmi subofiteri in V... Nu putea sa-si ia cizme de tip sholdar, ca sa arate ca ii pasa de romani... Boier Ponta avea pantofi de lac in picioare. Verificati...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ