Antonescu: PNL a făcut un demers de afiliere la PPE din 2003, dar a fost blocat de Tăriceanu

| 27 mai, 2014

Preşedintele demisionar al Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că PNL a făcut un demers de afiliere la Partidul Popular European încă din 2003, însă acesta a fost blocat de vicepreşedintele de atunci pe probleme internaţionale al partidului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Domnul Călin Popescu Tăriceanu a blocat acest demers pentru că nu îl împărtăşea", a afirmat Antonescu, la Realitatea TV.

Acesta a apreciat că în 2005 preşedintele Traian Băsescu a făcut o mutare 'extrem de inspirată şi spectaculoasă' ca partidul de stânga PD 'să treacă într-o noapte de la stânga la dreapta, dând PPE o componentă puternică în România'.

El a subliniat că, ulterior, 'PNL i-a fost extrem de greu să mai pună problema accesului în PPE'.

'Ceea ce am făcut acum a fost să găsim un moment favorabil şi să ducem PNL acolo unde îi este locul, adică în familia dreptei europene', a mai spus liderul demisionar al PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ