Teodor Meleşcanu: Legislaţia actuală NU permite înfiinţarea de noi secţii în străinătate

| 11 noi, 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II: Noul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că merge la BEC pentru a discuta toate opţiunile legale pentru ca turul doi al alegerilor să se desfăşoare în legalitate.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. UPDATE: "Legislaţia electorală actuală nu permite înfiinţarea de noi secţii în străinătate, în lipsa unor derogări sau modificări legislative, putând fi luate doar măsuri de fluidizare a procesului de votare", a declarat marţi, la sediul Biroului Electoral Central (BEC), ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

"Am discutat un plan de măsuri, ştim ce avem de făcut, o să discutăm şi cu BEC să vedem în ce măsură propunerile noastre sunt în spiritul şi litera legii. Ne pregătim cu toate proiectele, inclusiv cu alocarea de bani. Cel mai bun lucru e să discutăm faţă-n faţă, direct. Suntem două instituţii responsabile, care vor să discute responsabil, pentru a asigura dreptul românilor de a vota în turul doi", a spus actualul Ministru de Externe în decursul zilei de luni.

Întrebat dacă suplimentează numărul de secţii de votare din străinătate, Meleşcanu a răspuns: „Este o opţiune teoretică, dacă pe lege e posibil”.

SONDAJ: Cum arată lupta dintre Ponta şi Iohannis pe ultima sută de metri. Diferenţa dintre cei doi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 noi, 2014
anca périgueux
Nici Corlatean dar nici Melescanu n-au muscat "nada" intinsa de Basescu si BEC care ar fi dus la ANULAREA alegerilor. Astia chiar cred fraieri pe toata lumea. Asta le va fi fatal...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ