Victor Ponta: Numărul secţiilor de votare din străinătate nu poate fi schimbat între cele două tururi

| 10 noi, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Victor Ponta, candidatul Alianţei electorale PSD-UNPR-PC la alegerile prezidenţiale, a declarat luni seară, într-o emisiune televizată, că numărul secţiilor de votare din străinătate nu poate fi schimbat între cele două tururi de scrutin, pentru că acest lucru ar putea conduce la anularea alegerilor.

Alegeri prezidenţiale 2014. "Curtea Constituţională a zis clar - dacă schimbaţi regulile în timpul jocului, anulăm alegerile. Orice modificare a legii între turul I şi turul II este cea mai gravă încălcare a regulilor democratice şi cea mai sigură cale de a se anula alegerile', a declarat Victor Ponta la RomâniaTV.

Victor Ponta a mai spus că oricare dintre cei 12 candidaţi din primul tur de scrutin ar putea reclama faptul că nu a beneficiat de drepturi egale.

Victor Ponta şi-a exprimat speranţa că diferenţa de voturi dintre el şi contracandidatul său va fi atât de mare în favoarea sa încât voturile din străinătate nu vor putea schimba rezultatul final.

Citeşte şi: Victor Ponta: Protestele din ţară au fost confiscate şi manipulate de către Traian Băsescu şi Klaus Iohannis

'Eu sunt convins că România duminică nu va avea ghinion. Eu înţeleg prin ghinionul care este reprezentat de domnul Iohannis să o luăm în decembrie de la capăt cu preşedinte înconjurat de aceiaşi oameni - Blaga, Ungureanu, toată trupa, care stă toată ziua şi nu are nimic altceva de făcut decât să se certe cu Guvernul şi cu Parlamentul. Eu asta înţeleg ca pe un ghinion al României, să o luăm de la capăt. Am văzut ce înseamnă. Din zece ani, opt au fost de bătălie între preşedinte şi Guvern şi Parlament. Să o luăm de la capăt în decembrie mi se pare un uriaş ghinion, dar sunt absolut convins că prin votul oamenilor vom evita această situaţie', a spus Ponta.

El a dat asigurări că dacă va deveni preşedintele României, nu va bloca legi ale Executivului care ţin de programul de guvernare şi nu va merge la şedinţele de guvern.

Ponta a spus, de asemenea, că nu îşi doreşte să se repete situaţiile în care el a aflat din alte surse despre negocierile purtate de preşedintele ţării la Bruxelles, cu Comisia Europeană, ci va avea grijă ca atribuţiile executive ale Guvernului să fie respectate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ