Victor Ponta: Nu voi graţia niciodată persoane care au comis infracţiuni cu violenţă şi corupţie

| 10 noi, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Victor Ponta, candidatul alianţei electorale PSD-UNPR-PC la alegerile prezidenţiale, a declarat luni seară, într-o emisiune televizată, că dacă va ajunge preşedinte al României nu va graţia niciodată persoane care au comis infracţiuni cu violenţă şi acte de corupţie.

Alegeri prezidenţiale 2014. Nu voi graţia niciodată persoane care au comis infracţiuni cu violenţă, tâlhărie, viol (...) şi niciodată persoane condamnate pentru fapte de corupţie', a spus Victor Ponta la România TV.

El a menţionat că nu spune că nu va semna acte de graţiere în anumite situaţii, cum ar fi spre exemplu cazul unei femei de 70 de ani care a fost condamnată de instanţă la trei ani de închisoare cu executare pentru că s-a certat cu o vecină, dar în cazurile de violenţă şi mare corupţie nu va uzita de dreptul constituţional de a face graţieri.

Cred că până în 2016 trebuie făcut un referendum pe tema formei de guvernământ

"Cred că suntem în acest moment în situaţia în care există o discuţie serioasă în societatea românească legată de forma de guvernământ. Până la alegerile din 2016 cred că trebuie să existe o consultare constituţională prin referendum legată de dorinţa românilor de a renunţa la republică şi a reveni la monarhie. Eu personal rămân un adept al republicii, dar (...) acest lucru nu înseamnă că nu ţin cont de opinia consolidată a altora. În măsura în care un asemenea referendum ar aduce o majoritate consistentă, după aceea, sigur, Parlamentul trebuie să modifice Constituţia. Dar eu cred că această discuţie trebuie să fie la un moment dat pusă ca subiect al unui referendum', a declarat Victor Ponta.

Citeşte şi: Victor Ponta: Vom avea noul guvern şi bugetul pe 2015 până la sfârşitul lunii decembrie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 noi, 2014
Porky
Pai nu doar unu sau doi, el aproba doar legea ce o voteaza parlamentul, adica gratierea en gros a hotilor, coruptilor, talharilor si violatorilor.
11 noi, 2014
CASIO
ponta
Minciuna este trasatura naturala a lui Ponta.Nu poate face diferenta intre adevar si minciuna.Pai daca nu-I elibereaza pe hoti cine mai fura sa-l tina pe el?Toti baronii si mogulii din puscarie au cotizat sa ajunga presedinte.....ar trebui judecati cu indulgenta,caci au fost obligati sa fure ,Exceptie Varanul si sobolanul Rozaliu ,care au furat intai pentru ei si lui Ponta I-au dat sfaturi.
11 noi, 2014
Dan
Putem fura linistiti dar sa nu dam in cap cuiva ! Ca la tigani - ( ...da' cee... bre, am dat in cap ? )

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ