Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis a DEZVĂLUIT ce priorităţi are

| 13 noi, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, afirmă că priorităţile sale, în cazul în care ar câştiga funcţia supremă în stat, vor fi securitatea naţională, transformarea economiei într-una 'foarte performantă' şi schimbarea felului de a se face politică în România.

'Preşedintele trebuie să vină cu o viziune pentru România şi, în momentul de faţă, în contextul geopolitic complicat în care ne găsim acum, avem câteva priorităţi care pot fi definite ca principale. În primul rând, este securitatea naţională, care trebuie să fie un prim obiectiv, trebuie să fie o preocupare nu doar a preşedintelui, ci şi a tuturor instituţiilor care au o implicare în acest domeniu. O a doua prioritate, care ţine strict de prima, este economia României. Trebuie să reuşim, în foarte scurt timp, să transformăm economia României dintr-o economie în recesiune tehnică într-una foarte performantă. Acest lucru nu este un slogan electoral, este o necesitate naţională, fiindcă altfel nu vom fi în situaţia să putem să facem faţă riscurilor pe care le vedem peste tot în jurul nostru. O a treia prioritate, pentru mine şi pentru cetăţeanul român, este schimbarea felului în care se face politică în România. Aceasta este oferta pe care o fac electoratului, vreau să schimbăm felul în care se face politică, pentru a fi mai performanţi, pentru a fi o ţară aşezată, pentru a putea avea o Românie a respectului, a prosperităţii şi a locurilor de muncă', a declarat joi Iohannis, în cadrul unui interviu acordat RRA.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2014. Iohannis despre cele două DEZBATERI: M-am descurcat destul de bine

În ce priveşte Constituţia României, candidatul ACL subliniază că aceasta nu este una 'rea', comparativ cu constituţiile altor state, dar ar vrea să fie modificate reglementările privind imunitatea preşedintelui.Prima vizită, în calitate de preşedinte, va fi la Bruxelles

Unde va face prima vizită dacă va ajunge la Cotroceni

El a precizat, de asemenea, că va merge, printre primele vizite, şi la Chişinău şi şi-a exprimat satisfacţia că Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

"Din motive foarte obiective, prima vizită va fi la Bruxelles, iar una din primele vizite imi doresc să o fac la Chişinău. Cu Republica Moldova avem o relaţie foarte specială, venită din istorie, din cultură, din limba comună. Noi, România, trebuie să sprijinim Republica Moldova cu tot ce putem şi putem şi economic, şi instituţional, şi în domeniul transferului de cunoştinţe, despre cum se gestionează procesul de aderare la UE. Vreau să remarc cu mare satisfacţie că azi (joi - n.r.) Parlamentul European a ratificat acordul de asociere între UE şi Republica Moldova', a mai spus candidatul ACL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ