Alegeri prezidenţiale 2014: Tăriceanu: Campania electorală este paralizată de anchete şi arestări

| 26 oct, 2014

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale Călin Popescu Tăriceanu a declarat că această campanie electorală este 'paralizată' de anchete, arestări şi subiectul ofiţerilor acoperiţi, iar modul în care se derulează în ultima vreme aceste anchete 'nu arată că justiţia funcţionează aşa cum trebuie'.

Alegeri prezidenţiale 2014. 'Nu ştiu cât de mult este urmărită campania pentru alegerile prezidenţiale şi cât de mult este ocupat spaţiul public cu ceea ce se întâmplă acum, cu toate aceste anchete, arestări, audieri, procuratură, ofiţeri acoperiţi. Toată campania electorală este paralizată şi nu ştiu dacă cetăţenii vor avea în aceste condiţii posibilitatea să evalueze programele candidaţilor, să discute, să urmărească, să vadă profilul candidaţilor. Am multe îndoieli în această privinţă', a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă se teme de ceva cu privire la ziua votului, el a afirmat că alegerile sunt 'perturbate', iar în acest context cetăţenii nu au posibilitatea de a urmări candidaţii şi de a face o alegere 'pertinentă'.

"Mă tem că aceste alegeri, în loc să fie nişte alegeri care să dea posibilitatea cetăţenilor să urmărească candidaţii şi să facă o alegere pertinentă, în cunoştinţă de cauză, sunt nişte alegeri cum nu au mai fost din 1990 până încoace, perturbate de cu totul şi cu totul alte lucruri. (...) Sigur, vorbim despre independenţa justiţiei şi respect şi independenţa, şi justiţia, trebuie să îşi facă treaba, dar nu mă pot abţine să nu remarc că toate aceste lucruri se întâmplă exact acum, cu dosare care puteau să fie anchetate sau, mă rog, martorii anchetaţi de luni de zile, poate şi mai mult', a afirmat Tăriceanu.

El a făcut referire la dosarul fraudei la referendum, care este unul vechi, întrebându-se dacă audierile nu puteau fi făcute într-un alt moment.

"Adică, discutăm despre frauda la referendum, nimic nu îmi repugnă mai mult decât frauda la alegeri, dar doi ani de zile nu au avut timp să îi ancheteze pe cei care i-au chemat acum, în miez de noapte, la anchetă la DNA? Lucrurile acestea nu arată că justiţia funcţionează aşa cum trebuie, adică echidistantă, echilibrată, independentă', a concluzionat Călin Popescu Tăriceanu, care a participat sâmbătă la Târgul de toamnă de la Măgureni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ