Iohannis nu este o victimă, ci un fost șofer implicat în adopțiile de copii

| 25 oct, 2014

Un lucru este cert: Klaus Iohannis trebuie să clarifice odată pentru totdeauna în ce a constat remunerația domniei sale pentru serviciile aduse familiilor canadiene. Poate așa vom afla, în sfârsit, de unde a reușit familia Iohannis să-și achizționeze cele șase case pe care le deține în prezent.

Klaus Iohannis este bântuit din ce în ce mai mult de trecut. Indicii tot mai clare privind amestecul său în povestea traficului internațional de copii de la începutul anilor '90 continuă să apară. Joi, senatorul PSD, Gabriela Firea i-a cerut prezidențiabilului ACL să aducă lamuriri legate de acest subiect, în condițiile în care Iohannis a recunoscut încă din anul 2000 implicarea sa în adopțiile de copiii. Conform propriilor declarații, Iohannis ar fi îndeplinit rolul de șofer, în timp ce soția sa, Carmen, s-ar fi ocupat de traduceri.

“Dacă tot a cunoscut, din postura activităţii de şofer sau traducător pentru familiile venite în România pentru adopţii, cazuri de copii aflaţi într-o stare precară, de ce nu a acţionat într-un sens care să fi făcut astăzi subiectul respectiv unul stins? Este una dintre întrebările la care domnul Iohannis nu are răspuns”, a a declarat Gabriela Firea într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi:  Iohannis ar trebui să fie primul interesat de clarificarea dosarului de incompatibilitate

În cadrul aceleași conferințe de presă, senatorul PSD a prezentat istoria cazului Iliuț, petrecut în anul 1990, atunci când familia Iohannis a intermediat o adopție suspectă pentru o familie de canadieni.

“Domnul Iohannis trebuie să spună ce s-a întâmplat de fapt în 1990 cu cei trei copii ai familiei Iliuţ şi poate va spune şi în ce a constat remuneraţia domniei sale pentru serviciile sale! Din CV-ul său de posibil preşedinte al României ar fi păcat să lipsească această calificare, şofer al familiilor de străini venite în România după copii de adoptat”, a mai spus Gabriela Firea.

De altfel, doi ani mai târziu de la acel incident, familia Iohannis a achiziționat o casă în Sibiu pentru care au achitat suma de 75.000 de marci. Simplă coincidență? Înclinăm să credem că nu. Un argument în plus ar fi și faptul că în anul 2000, Klaus Iohannis a recunoscut, în cadrul unei conferinţe de presă realizată în campania electorală pentru primul mandat de primar al Sibiului, că a primit cadouri de la familia canadiană şi că familia de canadieni s-a cazat la el acasă.

Citeşte şi: Gabriela Firea: Am fost AMENINŢATĂ să nu mai aduc pe tapet subiectul adopţiilor în legătură cu Klaus Iohannis

Mai grave poate sunt însă zvonurile care leagă familia Iohannis de adopţiile de copii din comuna Răşinari, judeţul Sibiu, realizate tot în anii 90’, copii despre care presa de la acea vreme lansa ipoteza că ar fi devenit „piese de schimb" în bănci de organe.

Un lucru este cert: Klaus Iohannis trebuie să clarifice odată pentru totdeauna în ce a constat remunerația domniei sale pentru serviciile aduse familiilor canadiene. Poate așa vom afla, în sfârsit, de unde a reușit familia Iohannis să-și achizționeze cele șase case pe care le deține în prezent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 oct, 2014
Larisa
LOCURI DE MUNCA
Cele mai sigure locuri de munca! 
Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi!
Pentru detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email:  [email protected]
26 oct, 2014
Max
Paradox romanesc
Dupa ce 25 de ani PSD a ruinat Romania mai au tupeul jegos sa arunce cu noroi intr-un om ca Iohannis !!!
Pitipoanca de Vranceanu Firea ar trebui sa se uite in propria ograda,sotul ei Florentin Pandele este certat cu legea,a dat cam multe tunuri la bugetul local !
Tovarasa Firea este mincinoasa,josnica,santajista si hoata !!!
25 oct, 2014
OVI
Ati fost vreodata intr-un orfelinat,din Romania?Chiar azi arata la televizor un copil abandonat intr-un spital,pentru care statul nu face nimic si e crescut de medicii si asistentele din spitalul respectiv,pe banii lor.Consider ca toti copii ajunsi in alte tari au avut o sansa de normalitate,asa ca lasati-ma cu vrajelile voastre ieftine .Efectiv nu gasiti de ce sa va legati si tot bateti apa in piua cu cele 6 case ale lui Johannis,dar uitati ca Ponta are 7 ,Macovei 5 si Basescu...cum spun rudele lui prin alinata...fara numaaaar!
26 oct, 2014
Iorgu
adoptii pentru normalitate
Da Ovi, am fost intr-un orfelinat, ba chiar in mai multe. Lucrez in sistem. DAR... crede-ma pe cuvint, e mai bine sa cresti intr-un orfelinat decit sa ajungi organe si "piese de schimb". Nu pot sa intru in amanunte aici, dar stiu o sumedenie de cazuri de copii "adoptati" pentru a fi sursa de organe pentru celalalt copil al familiei. Sau sclav (de regula pentru fanteziile sexuale). Am avut copii cu care am tinut legatura prin corespondenta (internet etc.) si pe cuvintul meu, unii au ajuns sa-si traiasca viata intr-un mod incredibil de bun. Dar foarte multi s-au pierdut. Stiu, imi vei spune ca si calitatea umana conteaza, si nu voi putea sa te contrazic. Sint foarte multi copii de calitate slaba (social, uman, biologic...) dar sint si copii care daca au sansa ajung in topuri.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ