Băsescu: 99,99% Rusia nu va produce o agresiune împotriva României

| 07 sep, 2014

Traian Băsescu a declarat că îl contrazice 'fără drept de apel' pe preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, care a declarat sâmbătă că Rusia ar putea cuceri în scurt timp Bucureştiul.

'Eu am vrut sa am o reacţie ieri, dar am înţeles în ce situaţie este Poroşenko. Preşedintele Poroşenko este în situaţia în care a crezut că va putea lichida problema separatiştilor cu armata naţională a Ucrainei. A constatat că nu poate. A constatat că e nevoit să încheie o încetare a focului care, vă spun eu între ghilimele - va degenera într-un armistiţiu şi în pierderea controlului pe un teritoriu destul de mare. Prin acea autonomizare de care vorbeşte dânsul, nu ştiu ce va mai rămâne din autoritatea Kievului pe aceste teritorii şi, probabil, a încercat să dea o explicaţie. Vreau să ştiţi că îl contrazic fără drept de apel. A făcut o incursiune pe flancul estic. Exact acela, pentru care NATO, 28 de state îşi pun la un loc resursele militare ca să apere acest flanc. Oricât ar fi Rusia de mare putere, nu poti face faţă la 28 de state, în care intră Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Germania, dacă discutăm de capabilităţi militare moderne şi logistica derulării unui astfel de conflict. Deci, l-am înţeles pe preşedintele Porosenko. N-aş vrea să considere cineva că este o reacţie la declaraţia dânsului de ieri, dar vreau să vă asigur că acest scenariu nu este valabil', a afirmat preşedintele Băsescu.

Citește șI: Petro Poroşenko ne AVERTIZEAZĂ! Rusia ar putea cuceri Bucureştiul

El a afirmat că acest scenariu ţine de un procent de 0,01% de iraţionalitate, în cadrul căruia trebuie să se ţină cont că ar putea avea loc o agresiune armată a Rusiei.

'Acest scenariu nu este valabil. Este în acel 0,01%', a adăugat Traian Băsescu. 'În proporţie de 99,99%, acest lucru nu se poate produce - o agresiune a Federaţiei Ruse împotriva României. Dar rămâne un 0,01%, care spune că poate lucra în continuare iraţionalul şi, atunci, ca şef de stat, nu am dreptul să nu iau în consideraţie această criza de securitate din regiune şi să nu cer aliaţilor noştri ca, împreuna cu noi, să garantăm securitatea României şi împotriva iraţionalului', a mai spus anterior şeful statului

Comentând afirmaţiile pe care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, le-ar fi făcut într-o discuţie la telefon cu şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Durrao Barroso, potrivit cărora armata rusă ar putea, dacă ar dori, să 'cucerească' Kievul în numai două săptămâni, Poroşenko a spus, săptămâna aceasta: 'Armata Federaţiei Ruse numără 1,2 milioane de oameni. Conform aceleiaşi logici în care Federaţia Rusă poate 'cuceri Kievul', Rusia ar putea cuceri şi Varşovia, Vilnius, Riga, Bucureştiul, orice alt oraş, dacă întreaga lume nu se va uni într-o atitudine solidară cu Ucraina'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 sep, 2014
tyrex
Bai alcolistule nu te-ai trezit inca din betie, in fiecare zi spui altceva de te-ai facut de rasul lumii intregi. Precis Rusiei i s-a facut frica de tine si de NATO si o sa aculte de cuvintul tau. Bai pitecantropule daca Rusia vrea in 10 ore a ocupat Romania iar NATO nu are timp nici sa miste, una ca nu are logistica necesara doi niciodata nu va intra in razboi cu Rusia pentru simplu motiv ca nu-si baga pielea la saramura pentru toti maidanezii . In plus stiu foarte bine ca daca ataca Rusia e sfarsitul lumii pentru toti , nu va fi invingator sau invins. Asa ca nu mai face spume la gura aiurea ca la o adica nu sare nici un NATO sa te apere iar cum gura bate kurul la tine ai face bine sa termini cu amenintarile si jignirile la adresa rusilor. Iar ca leciti a istoriei nu uita ca nu rusii au bagat komunismul in Romanai ci prietenii tai in 45 cind ne-au vandut lui Stalin contra Greciei , atunci eram gunoaie pentru ei acum au nevoie sa puna bocancul pe granita Rusiei. Halal prieteni multumita lor am mancat 60 de ani de komunism feroce iar acum culmea bataii de joc am ajuns si slugile lor. Dispari oadata paranoicule ca ai fost 10 ani cancerul Romaniei.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ