Călin Popescu Tăriceanu a început demersurile pentru suspendarea preşedintelui

| 08 sep, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că a început demersurile referitoare la iniţiativa de suspendare din funcţie a şefului statului.

"Am început demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare atât din Senat, cât şi din Cameră iniţiativa legată de suspendarea preşedintelui României. Astăzi, la ora 12,00, voi avea o întâlnire cu liderii grupurilor parlamentare de la Senat. Principalul subiect este legat de negocierea ponderilor în Biroul permanent şi la nivelul structurilor comisiilor, dar cu acest prilej voi avea posibilitatea să prezint şi cererea de suspendare', a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă s-a consultat şi cu preşedintele PSD în legătură cu suspendarea, Tăriceanu a răspuns: "Mă consult periodic cu premierul, dar am reţinut declaraţia conform căreia nu crede că parlamentarii PSD vor avea vreo reţinere în a semna cererea de suspendare".

Tăriceanu a reluat liniile directoare pe care bazează cererea de suspendare. "În primul rând, este atitudinea preşedintelui ce excede cadrul Constituţiei prin susţinerea făţişă a unui partid în campania electorală. În al doilea rând, sunt lucruri de notorietate, precum declaraţia Parlamentului adoptată în luna iunie datorită gravelor atingeri aduse prestigiului prezidenţiale din cauza scandalului în care ste implicate fratele preşedintelui", a spus preşedintele PLR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ