Iohannis – iubesc traseismul…după prezidențiale

| 08 sep, 2014

Klaus Iohannis demonstrează că este departe de imaginea de politician care se ghidează după principii și valori democratice și că nu face altceva decât să se comporte la fel ca actualul președinte. Oare acesta să fie semnalul prin care liderul PNL ne spune că, în eventualitatea în care va câștiga cursa prezidențială, ne putem aștepta la încă cinci ani de politică precum cea practicată de Traian Băsescu și cu toate efectele de rigoare?

Sâmbătă, opinia publică din România a asistat la o schimbare completă de discurs în ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis. Dacă până acum liderul PNL a evitat să discute despre o presupusă venire la guverare a ACL după prezidențiale, acum Iohannis și-a reconsiderat opinia și a vorbit despre modul în care liberalii și democrat-liberalii vor veni la putere. Declarația lui Klaus Iohannis în acest sens este cât se poate de reprezentativă: “Nici şase luni nu a guvernat PSD, practic singur, şi ce am văzut? Că nu s-a schimbat, că şi-a păstrat vechile metehne, că suntem în situaţia să protestăm, noi, opoziţia, aproape săptămânal faţă de acte normative care încalcă normele democratice. Să protestăm împotriva unor acte normative care vin să creeze un avantaj net pentru candidatul celor de la putere. Eu vă spun, este nevoie de schimbarea Guvernului şi imediat după ce vom câştiga prezidenţialele, abia aştept să am ocazia să numesc pe Cătălin Predoiu prim-ministru”

Citeşte şi:  Alegeri Prezidenţiale 2014: Din misterele candidatului Iohannis – aeroportul din Sibiu


Dând la o parte aprecierile complet nereale în ceea ce privește guvernarea PSD, declarația liderului PNL este importantă deoarece prin ea Klaus Iohannis își recunoaște propria ipocrizie. ACL-ul poate veni la putere după o presupusă victorie în alegeri a candiatului său doar prin formarea unei noi majorități parlamentare care să adopte o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ponta și să pună un alt premier nominalizat de noul șef al statului. În realitate, singura șansă a lui Cătălin Predoiu de a deveni premier în următoarele luni este redesenarea majorității din Parlament, lucru pe care ACL-ul nu îl poate face decât prin racolări de aleși aparținând altor patide.

Admițând, așa cum fac liderii opoziției, că Ordonanța executivului încurajează traseismul politic la nivelul aleșilor locali, atunci nominalizarea lui Cătălin Predoiu în funcția de prim-ministru nu poate fi făcută decât prin folosirea exactă a aceluiași mecanism. Pe cale de consecință, dubla măsură aplicată de candidatul dreptei la prezidențiale devine evidentă, din moment ce susține mai mult sau mai puțin deschis traseismul politic.

Nu că ar fi pentru prima dată când acest lucru este făcut de dreapta din România, Traian Băsescu creând în ultimii zece ani de câteva ori majorități artificiale în legislativ. Acum, că legăturile dintre liderii ACL și șeful statului sunt din ce în ce mai evidente, Iohannis și ai săi au de la cine învăța cum stă treaba cu atragerea parlamentarilor și cu impunerea unui guvern ce nu are de a face cu votul exprimat de români.

Citeşte şi: Când totul are o limită – Iohannis consideră impertinenţă să fie întrebat ceva despre Constituţie


Tocmai pentru ca ipocrizia liderului PNL  să fie maximă, declarația despre numirea unui premier ACL după alegeri a fost făcută la un eveniment în care membrii Liga Aleşilor Locali ai ACL au adoptat o rezoluție împotriva măsurilor prevăzute de OUG 55/2014 care permite aleșilor locali să își aleagă timp de 45 de zile formațiunea din care fac parte. Desigur, din partea PNL delegații au fost aleși pe sprânceană, pentru a nu strica frumusețe de unanimitate în ceea ce privește rezoluția respectivă.

Prin declarația făcută sâmbătă, Klaus Iohannis demonstrează că este departe de imaginea de politician care se ghidează după principii și valori democratice și că nu face altceva decât să se comporte la fel ca actualul președinte. Oare acesta să fie semnalul prin care liderul PNL ne spune că, în eventualitatea în care va câștiga cursa prezidențială, ne putem aștepta la încă cinci ani de politică precum cea practicată de Traian Băsescu și cu toate efectele de rigoare?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 sep, 2014
Radu
Cum dracu numiti voi tigania asta "OBIECTIV"
Elena Constantin pe profilul de autor aveti mare dreptate (
http://www.obiectiv.info/autori/elena-constantin.html) educatie "-" adica NEMA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ