Băsescu: Ponta dacă îşi mută biroul la Ministerul Apărării, va fi mult mai aproape de Palatul Cotroceni

| 15 apr, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în mod ironic, că premierul Victor Ponta, dacă îşi mută biroul la Ministerul Apărării, va fi mult mai aproape de Palatul Cotroceni şi poate veni la o cafea.

Întrebat dacă îi va fi mai greu premierului să lucreze cu aparatul guvernamental, dacă nu va fi la Guvern, Băsescu a arătat că aceasta nu este o dificultate.

"Nimic nu e greu când e vorba de o astfel de funcţie. Statul are posibilitatea să facă să ajungă documentele la demnitar oriunde s-ar afla în lumea asta, iar dacă e la doi paşi, încă multe instituţii ar putea fi mult mai aproape de Ministerul Apărării, spre exemplul Cotroceniul e mult mai aproape şi sunt convins că premierul mă va vizita cu multă plăcere şi mult mai des decât până acum, că suntem vecini. Când vrea o cafea, vine, o bea", a spus Băsescu, la Digi 24.

El a arătat că decizia lui Victor Ponta de a-şi muta biroul la Ministerul Apărării este 'un semnal extrem de prost'.

'Este foarte grav ceea ce face Ponta, discreditarea instituţiilor statului, cum că ar fi ascultat, deşi ştie că minte public şi a doua, ca simbolistică. Nu există în Europa un prim-ministru care să se fi mutat în sediul Ministerului Apărării. Dacă se ducea la Ministerul Culturii spuneam că e avid să citească. Dacă se ducea la Ministerul Justiţiei, cu siguranţă i-aş fi spus: pleacă de acolo că dai impresia că influenţezi justiţia. (...) Plasarea biroului primului ministru în Ministerul Apărării este un semnal extrem de prost', a susţinut şeful statului.

Preşedintele a afirmat că sunt o serie de Cabinete, ale preşedintelui României, ale primului ministru şi ale preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, care sunt verificate în fiecare dimineaţă, astfel încât să nu existe sisteme de ascultare în interiorul lor.

'Ce iese din cabinetul preşedintelui, al primului ministru, al şefului Senatului şi al şefului Camerei e numai ce vrea locatarul', a adăugat Băsescu.

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ