Băsescu la brutărie! Un scenariu plauzibil după 16 noiembrie

| 15 apr, 2014

Cum funcţia ocupată de Băsescu în acest moment îi oferă imunitate, el nu poate răspunde în faţa legii nici pentru neregulile din cazul Nana şi nici plângerii penale pentru şantaj şi ameninţare depusă de senatoarea PSD. Însă, cu fiecare zi care trece, Traian Băsescu se apropie de momentul zero al răspunderii în faţa legii.

Mandatul lui Traian Băsescu se va încheia la sfârşitul acestui an şi odată cu acest lucru va dispărea şi imunitatea Preşedintelui. Astfel, justiţia va putea face lumină în multe dintre controversele locatarului de la Cotroceni: Flota, Popoviciu, Căşuneanu, afacerile cu Udrea-Cocos, casa din Mihăileanu, contractele pentru Luxten şi, acum, scandalul imobiliar din Nana, Călăraşi şi ameninţările la adresa senatoarei Gabi Firea. În tot acest context, scenariul cu Băsescu la Brutărie pare unul destul de real.

Se pare că acest ultim scandal cu terenurile de la Nana îl deranjează cel mai mult pe Băsescu. Nu de multe ori, Preşedintele a avut reacţii nervoase la adresa celor care l-au întrebat ce este cu această achiziţie dubioasă. De curând, în cadrul unei emisiuni de la un post TV, Traian Băsescu a ameninţat-o direct pe preşedinta comisiei Nana din Parlamentul României, senatoarea Gabriela Firea, că dacă nu-şi vede de traba ei s-ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă. „Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă lucruri destul de rele”.

Şi nu ar fi exclus ca de la cazul Nana să i se tragă o eventuală condamnare a lui Băsescu şi a celor implicaţi în acest caz. Ce e cu cazul Nana? Cazul a fost semnalat de presă în toamna anului trecut, iar totul a fost confirmat de Traian Băsescu, când a recunoscut că fiica lui Ioana a cumpărat 300 ha de teren, cu bani împrumutaţi de la CEC, în locul său. Toată acestă tranzacţie ridică o serie de întrebări:  de ce a dat CEC un împrumut de 1 milion de euro unei persoane fizice, în contextul în care instituţia nu dă credite peste 700 mii euro? Dacă achiziţia de teren s-a făcut conform legii? Dacă s-au implicat instituţii ale statului în facilitatea acestei tranzacţii şi lista poate continua.

În decembrie 2013, s-a constituit comisia parlamentară de anchetă, pentru a verifica achiziţia terenurilor respective. Comisia şi-a făcut foarte bine treaba şi a reuşit să scoată la lumină o serie de informaţii interesante şi anume că la data tranzacţionării terenurilor în cauză, societatea care a fost implicată în tranzacţie, nu mai era activă. Deci, tranzacţia în sine este anulată. Aceste noi informaţii au fost prezentate public de preşedinta comisiei parlamentare senatoarea Gabriela Firea. Deranjat de aceste noi dezvăluiri, Traian Băsescu a lansat ameninţări la adresa senatoarei.

Cum funcţia ocupată de Băsescu în acest moment îi oferă imunitate, el nu poate răspunde în faţa legii nici pentru neregulile din cazul Nana şi nici plângerii penale pentru şantaj şi ameninţare depusă de senatoarea PSD. Însă, cu fiecare zi care trece, Traian Băsescu se apropie de momentul zero al răspunderii în faţa legii. Premierul Victor Ponta a precizat că după pierderea imunităţii, Preşedintele va trebui să dea multe explicaţii si este convins că locatarul de la Cotroceni va ajunge la închisoare.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că şeful statului ar fi încălcat duminică de cel puţin două ori Constituţia şi legile penale, însă Parchetul General nu a avut reacţie sesizabilă, precizând că sunt aspecte care ar trebui verificate şi de Curtea Constituţională. Mai în glumă mai în serios, fostul premier Adrian Năstase a transmis pe blog că îl aşteaptă pe Băsescu la brutărie: „Îl aștept pe Traian Băsescu la închisoare. Se fac pregătiri… Ascultam freamătul şi chemarea penitenciarului: Băsescu, Băsescu!".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 feb, 03:02
ipucaba
Its participatory mixing arranging urethrogram.
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Buy Amoxicillin Online Amoxicillin Online bfd.atbp.obiectiv.info.qyk.eg http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
25 iul, 07:34
apmapewh
Advise fossa end shapes, vagina.
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Amoxicillin Amoxicillin qlj.rdyq.obiectiv.info.iks.vq http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
25 iul, 07:06
ukeezecca
Follicles develop, shoe-wearing started confusion sicker less.
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Amoxicillin Without Prescription Amoxicillin xds.gvuc.obiectiv.info.opd.xi http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
16 apr, 2014
fan ferenczy
Mai în glumă mai în serios, fostul premier Adrian Năstase a transmis pe blog că îl aşteaptă pe Băsescu la brutărie: „Îl aștept pe Traian Băsescu la închisoare. Se fac pregătiri… Ascultam freamătul şi chemarea penitenciarului: Băsescu, Băsescu!". -
pana una alta,Bombonel este a 2-a oara pe acolo..
e deja pensionar cu 2 condamnari..
pe el "freamatul" l-a prins si a 2-a oara
sa-i uram sedere placuta si spor la scris...
16 apr, 2014
Silviu
Nenea autoru', matale ai auzit ca dosarul Flota a fost redeschis de Nastase si Base a fost achitat? A doua oara! Asta se intampla pe vremea cand Nastase chiar putea destitui sau instala procurori in functii!
A vorbi azi despre aceiasi cai verzi pe pereti despre care urla si cainii la luna dovedeste ori crasa lipsa de informare, specifica unui ziarist de 2 bani gauriti, ori intentionata rea-vointa, lucru pentru care fituica pe care ti-ai tipari articolul merita sa ajunga instantaneu hartie igienica!
Pana si poza aia cu nasul pe sus ma dumireste ca nu vezi pamantul din cauza norilor!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ