Băsescu se milogește la Ponta: doar o vorbă să-ți mai spun

Marea dreaptă unificată, pretextul politic sub camuflajul căruia Traian Băsescu și-ar mai dori o tură la conducere -de data asta din postura de premier- este ca în bancurile cu proști: sfrijită și dezbinată.

Luate la bani mărunți, cam toate partidele de dreapta au probleme specifice. Ne referim desigur la cele de care mai merită făcută amintire, după excluderea iluziilor lui Mihail ”Horia” Neamțu și Mihai Răzvan Ungureanu, care pur și simplu s-au resorbit.

PNL joacă rolul mortului viu într-un horror politic de categoria D și ce poate fi mai relevant pentru metastaza în care a adus Antonescu partidul Brătienilor decât detaliul că, în loc să bage cărbuni măcar în campania pentru europarlamentare, PNL face eforturi disperate să șteargă sigla amenințătorului USL, juridic de această dată. Partidul liberal, care pornise la drum sub auspicii atât de promițătoare acum 3 ani, pare atins de blestemul celuilalt partid istoric tradițional, al țărăniștilor.

Orice ar zice și ar face Crin Antonescu, nimic nu pare să îndepărteze anatema trădătorului, care-l apasă de când a spulberat toate speranțele celor care l-au propulsat politic în 2012.

PDL-ul lui Vasile Blaga început o timidă distanțare de Traian Băsescu, în ritmul melcului, de parcă ar trebui să reintre în grațiile electoratului undeva pe la finele acestui secol. Momentul de eșec total, subliniat și de obiectiv.info, a fost desigur acel miting din februarie, din București, unde democrat-liberalii au ratat cu brio oportunitatea unică de a se adresa populației și de a se dezice de Băsescu și guvernarea Boc. În loc să se rupă de trecut și să critice sau să-și asume sincer ce era de criticat, Vasile Blaga a considerat mai prudentă poziția apatică a sacului de box, care numai încasează, dar nu întoarce nicio lovitură.

Hilarul PMP nășit chiar de Traian Băsescu, este varză cu traseiști. Mai nimic nu s-a adeverit din toate pronosticurile umflate care au însoțit mai întâi apariția, apoi mini-migrația dezertorilor democrat-liberali către proaspăta înjghebare populară. Fenomenul demantelării partidului lui Blaga s-a stins înainte de a lua amploare. Speranțele investite de Băsescu și Udrea în PMP s-au dovedit deșarte. Partidul Mișcării Populare aproape că nu are puls, deși a pornit cu trusoul politic asigurat și mai este și în prezent racordat la aparatele Fundației cu același nume, sprijinită la rândul ei discret dar constant de DNA, care încă reușește să convingă edilii pătați din provincie să participe la sindrofiile confuze în care nu se știe unde se termină fundația și de unde începe partidul.

Partidul poșetă în care Elena Udrea face legea, deși nici în prezent nu s-a complicat să-și asume o funcție oficială în conducerea acestuia, apare ca o colecție caragialescă de muieții-s posmagii, o cumplit de ridicolă „republică de la Ploiești”, din care ”rivoluționara” blondă a președintelui sare cu parașuta, ca să salveze aparențele.

Afară de antologicul cuplu Udrea-Băsescu, încremeniți în aceeași patetică alăturare morbidă, în PMP nu mișcă nici musca. Partidul zace în nesimțire, așteptând în această stare larvară un miracol a la Băsescu, alegerile câștigate pe tavă sau măcar o măslină, o atenție, ceva... Ca să acopere acest peisaj dezolant și umilitor, Băsescu interpretează cu ultimele puteri rolul omului orchestră, făcând genuflexiuni exagerate, călcând azi în picioare ce-a afirmat ieri și mascând disperarea perdantului prin calambururi de doi lei. Premierul nu poate fi decât Viorel, pentru că Băsescu, decrepit și obosit, este și superstițios, iar semnificația latină a celuilalt prenume, Victor, îi provoacă frisoane.

Vremea cravatelor violet s-a dus, cine știe unde, iar acest general stafidit în labirintul său balcanic își îngână pentru curaj un cânticel în care , belicos, îl provoacă pe Victor Ponta la duelul unei dezbateri cu prelungiri. Audiența a tresărit, scuturată de hohot homeric: ce să discute Traian Băsescu, această placă zgâriată a politicii autohtone, preț de două ore cu Victor Ponta? Să dezbată ce?! Vrea președintele să joace table în direct cu adversarul său? Timpul său s-a dus, iar în mandatele sale Traian Băsescu nu a dovedit decât aroganță și intrigi, asezonate cu multă, prea multă rapacitate. Pentru că nu mai convinge pe nimeni, în disperare de cauză, Băsescu încearcă să ne zăpăcească...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mai, 2014
Lol
rade ciob de oala sparta..
Ferenczy ,desi necunoscut in presa romana,are totusi o suma de realizari..
Fiind pe fuga, reliefez acum,doar cateva:
1.este printre putinii ziaristi romani care a reusit sa-i ia un interviu mamei premierului;
2.este singurul ziarist roman care face des referiri la fetele de la pagina 5.
Pe langa asta,este posibil sa fie si cel care le scrie numele.E si.. scriitor,pe cale de consecinta.
3.este un ziarist roman caruia nu-i plac piticii-porno.
4.este un ziarist roman caruia nu-I plac poneii..ma rog,fundul lor..
5.este printre putinii ziaristi romani, angajat la o medie de stat si in acelasi timp la mogul…
Pentru toate acestea,nefiind "zapaciti "de Basescu,ii apreciem"fudulia" de scriitor,filozof,om de marketing si concluzionand,a unui excelent om de paie...
Paiele lui Sultanescu...
12 mai, 2014
LOL
Ce bă, securistule...
V-a pus băsexu să vă faceți temele? I-ați făcut dosar? Mai bune pupăciunile în fund de la ”intelectualii publici”, n-așa?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ