Bătălia SIE. Gorghiu: PSD este încercuit. Dragnea: Vom intra într-o altă etapă de colaborare

| 27 iun, 17:17

Liderul liberal Alina Gorghiu spune că votul în cazul numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE poate semnifica începutul unei noi majorităţi parlamentare. Prin vocea lui Liviu Dragnea, PSD îşi avertizează partenerii de guvernare - UNPR - că, dacă votează pentru MRU, colaborarea dintre cele două formaţiuni va avea serios de suferit. Liberalii sunt decişi să convoace chiar şi o sesiune extraordinară pe această temă.

PNL ar putea solicita organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru votul privind numirea directorului SIE, a declarat, sâmbătă, co-președintele PNL, Alina Gorghiu.

Ea a precizat că se va ajunge la sesiune extraordinară dacă birourile reunite ale celor două camere ale Parlamentului nu vor stabili data votului până cel târziu marți, atunci când se încheie sesiunea ordinară.

”Marți este ultima zi a actualei sesiuni parlamentare. Solicitarea privind alegerea domnului Mihai Răzvan Ungureanu ca director al SIE nu a venit din partea unui cetățean, ci din partea președintelui României, domnul Klaus Iohhanis, și asta trebuie să înțeleagă”, a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

”Ieri s-a anunțat că ședința birourilor permanente reunite va avea loc, luni, la 13.30 deci s-ar putea mege la vot luni sau marți. Suntem obligați să avem discuții pentru majoritatea de care este nevoie pentru această numire. UDMR a anunțat că susține numirea, la fel și minoritățile, și cei 5 parlamentari care au rămas la PMP, și UNPR prin vocea domnului Gabriel Oprea va susține nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu ca director al SIE. Deci PSD este încercuit pe această temă, care poate fi și baza unei noi majorități”, a declarat co-președintele PNL, Vasile Blaga.

Citeşte şi: Mihai Răzvan Ungureanu înapoi la SIE? Un pic de scepticism nu ar strica

Tot sâmbătă, liderul PSD Liviu Dragnea a avertizat UNPR nu este la primul mesaj de avertizare în privinţa susţinerii lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE.

„Vrem cu tărie să continuăm guvernarea, dar nu în orice condiţii. Dacă UNPR va vota pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, atunci probabil că vom intra într-o altă etapă de colaborare. Noi nu putem să stăm să aflăm de la televizor cum să votăm pentru anumite proiecte. Orice s-ar întâmpla, PSD este un partid puternic şi cu cele mai bine definite structuri, de aceea se tot încearcă distrugerea sa. În câteva zile Victor Ponta va reveni în ţară şi lucrurile se vor calma”, a spus Dragnea.

PSD a anunţat chiar de la nominalizarea lui MRU pentru SIE că nu este de acord cu propunerea preşedintelui Klaus Iohannis.

"Practic, este imposibil pentru noi să acordăm un vot de încredere pentru un om în care nu avem încredere. Indiferent ce se spune despre politică, un minim de demnitate și de respect de sine trebuie să aibă (...). Nu avem încredere. Noi suntem foarte curioși cum cei de la PNL, care au participat cu noi să fie dat jos MRU, pe care-l criticau foarte mult în timpul campaniei electorale, dintr-o dată, brusc, vor avea încredere în el", declara Dragnea.

Conducerea celor două camere urmează să stabilească luni calendarul audierii și votării noului director al Serviciului de Informații Externe, după ce președintele Klaus Iohannis l-a propus pentru această funcție pe Mihai Răzvan Ungureanu.

Potrivit procedurii parlamentare, Ungureanu urmează să fie audiat în Comisia comună pentru controlul SIE, după care să fie votat în plenul reunit. Avizul comisiei este consultativ.

Potrivit unor surse parlamentare, ședința de plen a Parlamentului în care urmează să fie supusă votului nominalizarea pentru funcția de șef al SIE a lui Ungureanu va avea loc marți, zi în care actuala sesiune parlamentară se încheie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ