Ce vor, de fapt, românii?

| 17 noi, 2014

Fără Traian Băsescu, cu Iohannis președinte și Victor Ponta prim-ministru, România are o șansă unică să accelereze procesul de dezvoltare și să-și asigure un loc important în regiune și în Uniunea Europeană. Suntem un singur popor și fracturile sociale sunt de domeniul trecutului.

Chiar dacă fiecare român și-a votat duminică favoritul, la finalul acestei perioade tumultoase toți ne întoarcem la casele noastre și sperăm la mai bine. Fără Traian Băsescu, cu Iohannis președinte și Victor Ponta prim-ministru, România are o șansă unică să accelereze procesul de dezvoltare și să-și asigure un loc important în regiune și în Uniunea Europeană. Suntem un singur popor și fracturile sociale sunt de domeniul trecutului.

După numărarea proceselor verbale, Klaus Iohannis a obţinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,50% dintre alegătorii care s-au prezent la urne. Ceea ce înseamnă că Victor Ponta a fost votat de 5.211.000 de persoane, iar Iohannis de a primit 6.242.800 de voturi.

Citeşte şi: Câţi români s-au uitat la TV să vadă câştigătorul alegerilor prezidenţiale

Prezența de 62% înseamnă că aproape 11 milioane și jumătate de români s-au prezentat la urne pentru a transmite un mesaj clar: că vor să trăiască într-o Românie europeană, că vor să fie reprezentați de liderii în care se regăsesc și care au o viziune compatibilă pentru țară.

România are nevoie mai mult ca oricând de responsabilitate din partea oamenilor politici capabili de dialog. Cei 10 ani ai lui Traian Băsescu în care conflictul și dezbinarea au fost strategii fundamentale s-au încheiat, iar diviziunea din societatea românească trebuie reparată prin cooperare.

Prim-ministrul și Președintele sunt datori față de toți românii care au votat să scoată din scenă elementul negativ din ecuația politică și să pună bazele unei noi direcții a României care să asigure continuarea creșterii economice, stabilitatea și securitatea în regiune și pașii următori ai proiectului de construcție și dezvoltare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ