Emoţia a câştigat la alegeri. Dar va câştiga raţiunea după alegeri?

| 17 noi, 2014

Alegerile prezidențiale s-au ȋncheiat iar acum urmează o nouă perioadă pentru România. Ȋn acest moment este important ca rațiunea să primeze și să depășim emoția creată de campania electorală. Țara noastră are nevoie de liniște și stabilitate.

Klaus Werner Iohannis este președintele României ȋn urma unei campanii electorale extrem de disputate cu Victor Ponta. Cum era de așteptat, această campanie a provocat multe emoții, iar susținătorii celor două tabere au trăit la maximum fiecare clipă a zilei de 16 noiembrie. Pe rețelele de socializare s-a dat o luptă teribilă și de multe ori pasiunea a fost dusă la extrem.

Acum este important ca această emoție creată de alegeri să se disperseze și să lase locul rațiunii, pentru că avem o țară de construit și consolidat. Până la urmă, românii au votat pentru coabitare și nu pentru preluarea totală a puterii de către o tabără sau alta. Președintele Klaus Iohannis pare că a ȋnțeles acest lucru și a transmis un mesaj echilibart.

„Campania a trecut, acum trebuie să ne apucăm de treabă. Eu sunt dispus să mă apuc foarte serios şi foarte hotărât de treabă. Românii au dat semnalul schimbării profunde în România. Acest semnal este extrem de puternic, atât pentru mine, cît şi pentru clasa politică”, a declarat Iohannis.

Analistul politic Remus Ştefureac scria că acum ȋncep provocările mari pentru ambele tabere. „Avem un guvern şi o majoritate parlamentară solidă care fac parte din tabăra pierzătoare la votul prezidenţial. Tabăra câştigătoare în alegeri este slabă din punctul de vedere al ponderii parlamentare.  Iar în lumina unei competiţii în care câştigătorii au mizat pe virtuţile unui vot moral, ideea unui guvern al opoziţiei construit pe traseism politic mi se pare disonantă în raport cu valul electoral de acum. Pe de altă parte, tabăra pierzătoare este obligată să mute rapid şi consistent pentru a demonstra că a înţeles semnalul urnelor”.

În acest moment este foarte important ca România să fie dominată de liniște și stabilitate, nu de conflicte politice sterile. Totuși, avem un guvern care a performat economic și a luat o serie de măsuri pentru a crește veniturile populației. Și cred că acest nou context politic va obliga Guvernul Ponta să fie și mai performant dacă vor să aibă șanse de câștig ȋn 2016.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 noi, 2014
miha
INFORMATII
Cautam persoane sa lucreze ca operatori online part-time, intr-un program de lucru de 2-3 ore pe zi(chiar mai putin dupa ce va obisnuiti cu activitatea), program de lucru care vi-l faceti dumneavoastra . Activitatea se desfasoara in mare parte pe internet si veti primii toate instructiunile necesare. Cereti mai multe detalii la [email protected]
17 noi, 2014
Marian
Locuri de munca de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi. Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:

[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ