CM 2014. Nemţii nu se opresc niciodată

| 10 iul, 2014

CM 2014. Pentru finala pierdută în 2002, echipa Germaniei şi-a luat revanşa cu vârf şi îndesat împotriva unei formaţii, care deşi îl avea ca antrenor tot pe Luiz Felipe Scolari, nu a mai avut aceiaşi jucători de geniu din urmă cu 12 ani precum Ronaldo, Rivaldo sau Ronaldinho.

CM 2014. Marţi, întregul mapamond a fost martorul unei semifinale de Cupă Mondială cum rar ne-a fost dat să vedem în istoria competiţiei fotbalistice. Meciul de fotbal dintre selecţionatele Germaniei şi ale Braziliei a fost comparat, pe bună dreptate, de către mulţi fani ai sportului rege cu o finală competiţională, prin prisma spectacolului din terenşi din tribune, însă nimeni nu îşi închipuia că partida va avea un rezultat final ce va contrazice toate prognozele.

Citește și: CM 2014: Brazilia - Germania: 1-7. Nemţii sunt în finală

Partida de marţi seară a fost o reeditare a finalei din 2002 de la Cupa Mondială din Coreea de Sud şi Japonia în care germanii au fost înfrânţi cu 2 la 0 de către selecţionata Seleção, condusă pe teren de legendarul Ronaldo. Cu toate acestea, în ciuda mizei uriaşe, pentru echipa antrenată de Joachim Low, partida nu a părut a fi decât un meci de antrenament.  

Pentru finala pierdută în 2002, echipa Germaniei şi-a luat revanşa cu vârf şi îndesat împotriva unei formaţii, care deşi îl avea ca antrenor tot pe Luiz Felipe Scolari, nu a mai avut aceiaşi jucători de geniu din urmă cu 12 ani precum Ronaldo, Rivaldo sau Ronaldinho. Prin urmare, “panzerele” germane au avut nevoie de numai 11 minute pentru a marca primul gol, iar până în minutul 30, tabela de scor arăta un neverosimil 5-0 pentru nemţi. În ciuda încurajărilor primite pe la suporteri pe stadionul din Belo Horizonte, jocul Seleção nu s-a schimbat la pauză, echipa germană reuşind să mai marcheze de două ori, în minutele 69 şi 79. Golul de onoare al naţionalei “carioca” a fost marcat abia în ultmul minut al partidei de către Oscar.

Citește și: CM 2014: Argentina, calificată în finală după 4-2 la loviturile de departajare cu Olanda

Practic, nemţii i-au depăşit pe brazilieni la toate capitolele, fiind mult mai bine pregătiţi psihic, în contextul în care aveau de înfruntat şi un public ostil, pe lângă cei 11 jucători brazilieni. Semifinala a impresionat prin ofensiva năucitoare a germanilor care au închis practic partida în primele minute, spre disperarea publicului brazilian.

Rezultatul incredibil al meciului a fost posibil graţie slabei defensive a selecţionatei Seleção, însă absenţele căpitanului Tiago Silva şi a lui Neymar au contat enorm pentru gazde. Înlocuitorii celor doi jucători, Bonfim Dante  şi William Silva nu au reuşit să se ridice la nivelul titularilor de drept. Trebuie menţionat că selecţionata Braziliei a depins mult prea mult de prestaţia lui Neymar, care a fost principala armă ofensivă a sud-americanilor. Totodată, pe lângă securizarea defensivei, Tiago Silva a reuşit să fie o prezenţă determinantă în momentele cheie ale partidelor, aşa cum s-a întâmplat şi în meciul din sferturi cu Columbiei.

Prin jocul arătat marţi pe stadionul din Belo Horizonte, selecţionata Germaniei a administrat o corecţie dureroasă echipei antrenate de Felipe Scolari, care probabil nu va fi uitată prea devreme de către brazilieni. Nemţii au arătat că nu se opresc niciodată, reuşind să intre în legendă drept singura echipă din istoria turneelor finale care a marcat adversarului cinci goluri în prima jumătate de oră.

În finala, nemţii vor de piept cu Argentina superstarului Leo Messi. Finala de duminică se anunţă a fi una spectaculoasă. Un meci de calitate şi spectaculos care va încununa ediţia 2014 a Cupei Mondiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 iul, 2014
cantautor
bai baiatule,ai numele "mopsului"....
asta nu te scuza...
aici la Obedient nu trebuie sa existe decat 3 feluri de articole:
1.anti opozitie PSD
2.Pro PSD
3.laudatio Ponta
daca nu esti capabil,scrie macar o data numele Ponta,indiferent de subiectul articolului
(a dat gol,a fost arbitru,ii place baschetul,scrie ceva..)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ