Covasna: Maratonul comemorativ de Ziua Maghiarilor va avea loc, după o înţelegere cu CNADNR

| 13 mar, 2014

Maratonul comemorativ organizat anual de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, în judeţul Covasna, care risca să fie anulat anul acesta din cauza unei taxe pentru ocuparea unei porţiuni de drum în timpul manifestării, va avea totuşi loc, după ce organizatorii au ajuns la o înţelegere cu CNADNR.

Preşedintele Cercului de alergare "Gal Lajos" din Sfântu Gheorghe, Csutak Tamas, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că organizatorii maratonului comemorativ din 15 Martie, aflat la a treisprezecea ediţie, au ajuns la o înţelegere cu reprezentanţii CNADNR, după ce au fost "în impas" din cauza taxei pentru ocuparea unei porţiuni de drum în timpul manifestării.

Csutak a explicat că anul trecut a apărut o ordonanţă care prevede că, pentru avizarea manifestărilor culturale, artistice şi sportive care se desfăşoară pe drumurile aflate sub autoritatea CNADNR se percepe o taxă de 10 euro pe oră, plus 40 de euro pe kilometru, astfel că suma pe care organizatorii ar fi trebuit să o plătească pentru traseul Breţcu - Chichiş - Sfântu Gheorghe se ridica la circa 2.400 de euro.

În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii companiei, s-a stabilit însă că se plăteşte taxa de 10 euro pe oră, respectiv 60 de euro, şi în plus 40 de euro pentru un kilometru când sportivii vor fi efectiv obligaţi să ocupe drumul naţional.

Astfel, organizatorii maratonului au achitat în total 100 de euro.

Csutak a explicat că participanţii vor porni, sâmbătă, la ora 9.30, de la Breţcu, urmând să ajungă la Sfântu Gheorghe la ora 18.00.

Zeci de sportivi iau startul în fiecare an la maratonul dedicat Zilei Maghiarilor de Pretutindeni - 15 Martie, parcurgând zeci de kilometri alergând sau pe bicicletă, iar evenimentul este organizat în fiecare an în diferite zone ale judeţului Covasna. Anul acesta a fost stabilit traseul Breţcu - Chichiş - Sfântu Gheorghe.

Sportivii se opresc, timp de câteva minute, în fiecare localitate pentru a depune coroane de flori la monumentele în memoria luptătorilor şi martirilor Revoluţiei ungare din 1848-1849, iar o singură coroană este purtată tot drumul şi este aşezată la final la monumentul istoric dedicat Zilei libertăţii maghiarilor din Parcul Central Elisabeta din Sfântu Gheorghe.

Pe această coroană semnează toţi primarii acelor localităţi prin care trec sportivii în cadrul acestui maraton omagial.

Tag-uri: ziua maghiarilor
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ