Crin Antonescu nu are în cap decât „să moară toţi duşmanii”

| 27 mai, 2014

Fie că PNL va alege calea proprie, fie că va reveni alături de PSD pentru a reactiva USL-ul, fie că va alege orice altă formulă pe zona de dreapta, Crin Antonescu a dat singur cu piciorul şansei de a fi viitorul preşedinte al României atunci când a decis ruperea USL.

După alegerile de duminică şi rezultatul mult sub aşteptări obţinut de PNL, ne-am fi aşteptat de la Crin Antonescu la o abordare mai umilă, în ton cu gestul demisiei de la conducerea partidului. Doar că liderul PNL nu numai că nu şi-a pus cenuşă în cap, ci şi-a reluat poziţionările conflictuale vizavi de Călin Popescu Tăriceanu.

Scorul dezamăgitor al PNL ar fi creat premisele pentru ca liberalii să strângă rândurile şi să elaboreze împreună o strategie de ieşire din criză. Conform mai multor voci din formaţiunea liberală, cea mai potrivită mutare ar fi fost aceea de a-şi reconsidera poziţia faţă de PSD şi să regenereze USL-ul. Doar că preşedintele demisionar şi în acelaşi timp interimar Crin Antonescu s-a plasat din nou contra valului şi a blocat orice punte de dialog cu foştii parteneri.

Iar comportamentul lui Crin Antonescu faţă de Călin Popescu Tăriceanu este emblematic în acest sens. Fostul premier a invitat la o evaluare la rece a rezultatelor alegerilor, intervenţie pusă imediat la zid la iniţiativa actualei garnituri de la conducerea PNL, fiind dat afară din sala de şedinţă. "Lucrurile acestea mi se par cu totul şi cu totul dintr-un film ireal. Pentru că astăzi, PNL, în loc să încerce să facă o analiză lucidă a rezultatelor votului, să decodifice mesajul electoratului, cu o conducere care a fost delegitimată prin rezultatul votului, continuă să ia decizii extrem de importante cu privire la viitorul lui", a declarat Călin Popescu Tăriceanu. El a criticat decizia PNL de a trece de la grupul PNL din Parlamentul European la cel al Popularilor Europeni, sau "opţiunile privind viitoarele alianţe politice sau interzicerea unor alianţe politice, cu alte partide de pe scena românească".

Ridicolul situaţiei nici nu mai trebuie demonstrat. Crin Antonescu şi membrii conducerii PNL şi-au depus demisiile. Ulterior, printr-un tertip netransparent, aceeaşi conducere demisionară decide că trebuie să asigure interimatul până la viitorul congres al partidului. Iar ulterior, deşi demisionară, conducerea formaţiunii liberale decide că partidul are nevoie de o schimbare a familie politice europene din care face parte, propunând transferul de la ALDE către PPE.

Cu alte cuvinte, nimic nou pe frontul de dreapta. Crin Antonescu demonstrează că nu a învăţat nimic din eşecul alegerilor de duminică. Liderul interimar al PNL afişează aceeaşi atitudine condescendentă şi chiar provocatoare faţă de toţi cei care îndrăznesc să aibă alte opinii.

În realitate, Crin Antonescu va trebui să se obişnuiască cu ideea că nu mai este şi nici nu va mai fi candidat la alegerile prezidenţiale din toamnă. Fie că PNL va alege calea proprie, fie că va reveni alături de PSD pentru a reactiva USL-ul, fie că va alege orice altă formulă pe zona de dreapta, Crin Antonescu a dat singur cu piciorul şansei de a fi viitorul preşedinte al României atunci când a decis ruperea USL.

Concluzia este cât se poate de simplă – PNL are trecut, dar nu are nici prezent, nici viitor cu acelaşi Crin Antonescu la timonă. Actualul preşedinte interimar al PNL se pregăteşte să-i încredinţeze partidul lui Traian Băsescu, o decizie care nu va face altceva decât să consemneze decesul oficial al PNL care va călca astfel pe urmele unui alt partid istoric – PNŢCD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mai, 2014
gab
kID,
Ce se intimpla cu tine? Chiar sint banii totul in viata ta?
Ce conduit ai invatat in scoala? Ai scoala? Nu vezi ca esti in partea coruptiei si mizeriei totale? Sigur e peste to coruptie dar nu trebuie sa fie in tine in sufletul tau. Tu estui speranta si altii ca tine.
Trebuie sa te uiti in oglinda cind scrii si daca iti place trimite articolul.
Sint atitia ca tine care fac bani cinstiti si munciti , bani care sint furati de cei pe care ii aperi. Te urmaresc de saptamini si ma inspaiminti.Esti pre tinar ca sa ai stiinta ce faci si te scuz prin asta. Macar nu te mai crede autodidact or documentat ca faci rusine scolii din care vii. Ma bucur ca nu am copii ca tine . Mai e un Dr. printr-un ziar nici nu stiu care si care seaman cu tine. Stati de vorba si priviti-va in fata. Celalat zice cu mindrie ca e doctor dar mie mi-ar fi rusine sa mai recunosc asta. Sper din suflet sa credeti in ce faceti si eu sa fiu gresit ...altfel mi se rupe inima la gindul ca...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ