UPDATE. Blaga: PDL va purta miercuri o primă discuţie cu PNL pentru unificarea dreptei

| 27 mai, 2014

O delegaţie a conducerii PDL va avea miercuri, la ora 17,00, la Palatul Parlamentului, o primă întâlnire cu conducerea PNL, a anunţat liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, marţi la finalul unei reuniuni informale a conducerii partidului.

UPDATE. O delegaţie a conducerii PDL va avea miercuri, la ora 17,00, la Palatul Parlamentului, o primă întâlnire cu conducerea PNL, obiectivul discuţiilor pe termen scurt fiind acela al unei alianţe politice dacă este posibil, a anunţat liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, marţi la finalul unei reuniuni informale a conducerii partidului.

Blaga a precizat că tot miercuri va avea loc Biroul Permanent Naţional al PDL, iar lunea viitoare se va întruni Colegiul Director unde vor fi prezenţi preşedinţii de organizaţii.

'Am evaluat situaţia politică la zi, analizele despre rezultatul alegerilor o să-l discutăm desigur în forurile de care v-am spus şi, desigur, posibilităţile de coagulare a dreptei pe care noi nu le-am exclus niciodată. Dimpotrivă, vorbim de luni şi luni de zile despre asta. Şi avem şi o calitate: nu am contribuit niciodată la disiparea forţelor de dreapta. De aceea, am ajuns la concluzia că trebuie să avem discuţii cu PNL, PNL şi PDL fiind principalele forţe de dreapta din România', a explicat Vasile Blaga.

Preşedintele PDL a precizat că, alături de el, la întâlnirea cu liberalii se vor afla secretarul general al partidului Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu şi vicepreşedinţii Mircea Hava, Gheorghe Falcă şi George Scripcaru.

'Noi am mai negociat cu PNL, chiar eram eu desemnat din partea noastră, şi domnul Flutur din partea cealaltă, coordonatori din partea partidelor, nu şefi. Niciodată când porneşti de la un nume nu ajungi la vreo concluzie. Şi ştiu asta şi colegii liberali. Hai să discutăm, deocamdată, să vedem cum reprezentăm o puternică Opoziţie la acest mamut PSD şi în cele din urmă vom ajunge, desigur, şi la nominalizări', a declarat Blaga, întrebat dacă PDL este dipus să accepte o eventuală condiţie a PNL privind susţinerea lui Crin Antonescu în calitate de unic candidat la prezidenţiale al dreptei.

Întrebat dacă în proiectul antiPSD va fi invitat şi PMP, liderul democrat-liberalilor a spus că întâi trebuie să aibă loc discuţiile între principalele partide de centru-dreapta. 'Să discutăm prima dată între principalele formaţiuni politice de centru-dreapta, PDL şi PNL, şi cei care vor dori să vină lângă noi, sigur...', a declarat Blaga. În opinia sa, şi Forţa Civică va dori să participe la un astfel de proiect.

'De mai multe luni spun că va fi nevoie pe termen mediu sau lung de un singur partid mare de centru-dreapta care să se opună...', a completat Blaga, adăugând însă că lucrurile sunt foarte complicate când discuţi de structura a două partide foarte puternice.

Spunându-i-se că este visul preşedintelui Traian Băsescu un partid mare de centru-dreapta, liderul PDL a punctat: 'E visul meu, dacă este şi al dânsului nu mă întristez, dar lucrurile trebuie făcute aşa cum trebuie'.

'Deocamdată, este bine să ajungem la o alianţă, dacă se poate politică, pentru că vom discuta întregul ciclu electoral. Nu ne mărginim la alegerile prezidenţiale, avem alegeri generale în 2016 şi partidele trebuie să ajungă la astfel de discuţii serioase, cinstite, între ele', a spus Blaga. 

Despre afirmaţia făcută de Elena Udrea potrivit căreia nu vede o alianţă a dreptei în vedere alegerilor prezidenţiale din cauza orgoliiilor şi frustrărilor liderilor partidelor de centru-dreapta, Blaga a spus: 'Poate o fi frustrată, nu ştiu'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ