Radu Mazăre, despre Antonescu: Are un discurs încrâncenat şi foarte rău, exact ca Băsescu

| 27 mai, 2014

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat marţi că preşedintele PNL, Crin Antonescu, are în ultima perioadă 'un discurs încrâncenat şi foarte rău', având un comportament total nefiresc, deoarece este 'disperat să ajungă în scaunul de preşedinte'.

'Sincer vorbind, eu am discutat cu Crin Antonescu acum vreo doi ani şi jumătate când părea un om cu scaun la cap. În ultima perioadă, recunosc că nu îl mai înţeleg. Are nişte atitudini şi un discurs exact ca Băsescu. Are un discurs încrâncenat şi foarte rău. Se simte o răutate interioară. Nu ştiu, nu îl mai înţeleg. Probabil că este disperat să ajungă în acel scaun de preşedinte şi este în stare să facă orice, cum a făcut şi Băsescu. Este un om care îmi plăcea, dar de un an, un an şi jumătate, are un comportament total nefiresc şi anormal. Eu nu mai vreau un Băsescu 2 (...) Îl vezi că este schimonosit la faţă când vorbeşte, este încrâncenat la fel ca Băsescu', a spus Radu Mazăre.

Despre rezultatele la alegerile europarlamentare, Radu Mazăre a recunoscut că PMP a obţinut în Constanţa un scor foarte mare, de 13%, deoarece acolo 'există un nucleu de băsişti', care are legătură directă cu afacerile din Portul Constanţa.

Declaraţia a fost făcută la Curtea de Apel Bucureşti, unde Radu Mazăre s-a prezentat pentru a participa la un nou termen în dosarul în care este acuzat de retrocedări ilegale de terenuri.

Procesul a durat însă puţin, fiind amânat pentru 1 iulie, deoarece expertul desemnat de instanţă nu a finalizat o expertiză topografică.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Potrivit DNA, prin faptele săvârşite de cei 37 de inculpaţi s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

DNA a dispus trimiterea în judecată a mai multor membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţei: primarul Radu Mazăre, fostul consilier municipal Nicuşor Constantinescu, directorul Direcţiei Administraţie Publică, Constantin Racu, directorul Direcţiei Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron şi consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă şi Bogdan Ghiţulescu.

Procurorii îi acuză pe cei nouă de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Celelalte persoane trimise în judecată de DNA în acest dosar sunt funcţionari din Primăria Constanţa, funcţionari în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, mandatari, notari publici, moştenitori ai persoanelor îndreptăţite, cesionari cumpărători de drepturi succesorale (printre care şi Cristian Borcea), interpuşi cumpărători de terenuri şi un evaluator agreat de Primăria Constanţa, acuzaţi de procurori de săvârşirea de infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie sau de complicitate sau instigare la aceste infracţiuni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ