Cristian Tudor Popescu îl pune la zid pe Dragnea: "Trebuie să mă scobesc în buzunar de 30.000 de lei"

| 09 oct, 10:00

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a iniţiat un proiect legislativ intitulat „Legea privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup“. Proiectul, semnat exclusiv de liderul PSD, vine în completarea legislaţiei antidiscriminare, însă acesta este criticat de opinia publică pentru că are câteva noţiuni care par mai degrabă menite să îngrădească libertatea presei.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a iniţiat un proiect de lege prin care se pedepseşte defăimarea socială. Proiectul a trecut pe repede-înainte la Senat, iar săptămâna viitoare urmează să fie votat şi de Camera Deputaţilor.

Ce spune Cristian Tudor Popescu despre iniţiativa liderului PSD

"O lege e necesară atunci când viața o cere. Domnul Liviu Dragnea a constatat că prea mulți cetățeni sunt defăimați, puși în inferioritate pe temeiul apartenenței la un anume grup social caracterizat prin: „gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiții culturale, apartenență politică, origine socială, dizabilități”. Cum se constată defăimarea, ne explică științific însuși ministrul Justiției: „Nu trebuie decât să ne uităm în jurul nostru!” – zice domnul Robert Cazanciuc.

Citeşte şi:  Liviu Dragnea: Nu îmi doresc să fiu premier. Mă interesează aproape exclusiv funcția de președinte al PSD

Drept care, am aruncat și eu o privire circulară în zisul jur și n-am reușit să văd pe cineva defăimat pentru că e femeie, bătrân, ungur, țigan, musulman, homosexual, membru de partid, sărac, handicapat, mai ales de când Corneliu Vadim Tudor s-a dus să-și exprime ideile pe lumea cealaltă. O fi trebuind să-mi schimb ochelarii...
Iar dacă mai e câte un derapaj în direcția asta, există CNCD, Consiliul Antidiscriminare, care sancționează. M-a sancționat și pe mine, considerând că aș fi comis o discriminare față de țigani.

Dar ce se întâmplă dacă îl defăimez social pe însuși dl Dragnea, zicând că aparține grupului select al șefilor de partid care sunt și condamnați penal? Ei, aici cred că n-am nicio șansă: l-am defăimat pe dl Dragnea pe bază de apartenență politică și trebuie să mă scobesc în buzunar de 30.000 de lei", scrie CTP pe Facebook.

Este o lege antipresă

„Evident, este o lege antipresă, dar te poate lua și dacă ai postat ceva pe Facebook”, a apreciat, la Europa FM, Sorin Ioniță, de la Expert Forum. El a explicat că legea îi va proteja pe politicienii și pe demnitarii acuzați de corupție, care vor încerca să „tempereze discuția publică”, citat de Evz.

Și deputatul independent, avocatul Daniel Fenechiu a susținut că e o propunere năs trușnică, care pe el, personal, îl surprinde.„Nu doar cuantumul mare al amenzilor - 30.000 de lei defăimarea unei persoane fizice, 60.000 a unui grup, ci, mai ales, implicarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării în constatarea și sancționarea defăimării. Eu cred că stabilirea existenței elementelor constitutive ale „defăimării sociale” trebuie să fie atributul instanțelor și nicidecum al unor instituții desemnate pe criterii politice.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ