Daniel Savu, fost ofiter SRI: DEZVĂLUIRILE lui Gabriel Sandu despre greii Berceanu, Blaga, Videanu sunt adevărate

| 28 ian, 10:27

Senatorul PSD, Daniel Savu, fost ofiţer al SRI între anii 1992-1999, a precizat pentru ziarul Ring că declaraţiile lui Gabriel Sandu despre cum strângeau banii liderii fostului PDL: Berceanu, Blaga, Videanu pentru finanţarea campaniilor electorale sunt adevărate.

În noile pasaje făcute publice de postul de televiziune Antena 3, Gabriel Sandu, fost ministru al comunicaţiilor în Guvernul Boc, le-a declarat anchetatorilor că mai mulţi lideri ai PDL, printre care Emil Boc, Elena Udrea şi Roberta Anastase, au făcut presiuni asupra lui, pe de o parte ca să numească pe cine trebuie în anumite funcţii şi, pe de altă parte, ca să contribuie cu milioane de euro la campania pentru alegerile prezidenţiale din 2009. "Aşteptările liderilor politici ai PDL erau să sprijin campaniile electorale. Astfel, toate cheltuielile şi obligaţiile cu acest scop au fost dispuse, ordonate chiar, sub presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Alin Albu, Gheorghe Ştefan etc. Iar asumarea de către mine a acestor obligaţii viza condiţionarea pentru menţinerea în funcţia de ministru", a declarat Sandu în faţa anchetatorilor, potrivit Antena 3.

Citește și: Ce spune DNA despre acuzaţiile lui Gabriel Sandu. Anunț de ultimă oră despre Videanu, Berceanu și Anastase!

Fostul ofiţer SRI Daniel Savu confirma denunturile facute de Gabriel Sandu. Acesta a precizat ca, dat fiind faptul ca Sandu a fost eliberat din arestul preventiv in dosarul Microsoft, inseamna ca procurorii pot confirma faptul ca ceea ce spune el este adevarat, scrie ziarulring.ro.

"Ce vorbește Gabriel Sandu este adevărat. Atunci când faci o înţelegere cu procurorii, trebuie să fii 100% exact în ceea ce spui. Nu poţi să faci o înţelegere cu procurorii, să te lase într-un regim de detenţie mai puţin aspru, iar tu să spui 20% fals", ne-a declarat senatorul.

Citește și: Primele două ELIBERĂRI în Dosarul Microsoft

Tot ce spune Gabriel Sandu, din punctul meu de vedere, este real. Eu am trăit în Prahova în perioada despre care vorbeşte. Tot ce spune el că se întâmpla pare real. Noi am văzut cu ochiul liber.", a punctat Daniel Savu.

De aceeaşi părere este şi avocatul Sergiu Andon: "Legea oferă două posibilităţi de a te târgui cu anchetatorul şi de a fi mai puţin mincinos. Una dintre ele este cea practicată de domnul Sandu, Legea protecţiei martorului, care prevede scăderi de pedeapsă dacă faci denunţuri. Drept dovadă că i s-a schimbat regimul de măsură preventivă" .

Întrebată ce părere are despre faptul că în presă au apărut fragmente din declaraţia lui Sandu în care fostul ministru al comunicaţiilor o menţionează ca fiind printre cei care au făcut presiuni asupra lui pentru a sprijini campania electorală din 2009, Elena Udrea ne-a precizat: "Comentez după ce comentează Blaga, Videanu, Berceanu, Anastase etc. Lor zice că le-a dat bani, nu mie".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ