Emil Boc: Un vot liber exprimat de către cetăţeni informaţi reprezintă cheia democraţiei

| 16 noi, 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru continuarea democraţiei şi şi-a exprimat încrederea că românii vor ieşi în număr cât mai mare pentru a participa la acest scrutin.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ''Un vot liber exprimat de către cetăţeni informaţi reprezintă cheia democraţiei şi a continuităţii acesteia. Cetăţenii, prin vot, îşi apără practic democraţia şi sper ca românii să participe astăzi într-un număr cât mai mare cu putinţă la vot, pentru că prin asta vom apăra democraţia din ultimii ani şi consolidarea acesteia. Eu personal am votat pentru consolidarea democraţiei şi a statului de drept în România, am votat pentru o creştere economică fundamentată pe investiţii şi locuri de muncă, am votat aşa cum cred că votează orice om de dreapta. De asemenea, sper ca la Cluj să avem o participare foarte bună la vot dată fiind participarea civică recunoscută a clujenilor în procesul electoral şi nu numai'', a spus Emil Boc.

În ceea ce priveşte votul în diaspora, Boc consideră că procesul nu se va îmbunătăţi considerabil în urma măsurilor luate de Guvern, ci doar se va economisi un pic de timp datorită faptului că formularele care trebuie completate de votanţi pot fi descărcate de pe internet.

Fostul premier a mai declarat că s-ar fi putut înfiinţa secţii noi în diaspora prin emiterea unei ordonanţe de urgenţă.

''Probabil că se va economisi un pic de timp prin faptul că au fost scoase de pe internet declaraţiile pe proprie răspundere, dar prin faptul că nu s-au înfiinţat secţii suplimentare, lucru care era posibil, din nefericire nu se va îmbunătăţi semnificativ votul în diaspora. Subliniez încă o dată faptul că din punct de vedere constituţional se putea emite o ordonanţă de urgenţă în acest domeniu, pentru că, atenţie, articolul 115 din Constituţie, care interzice emiterea ordonanţelor de urgenţă în domeniul drepturilor electorale, spune: 'numai dacă afectează negativ'. Dacă ar afecta în sensul îmbunătăţirii dreptului de vot o asemenea ordonanţă poate fi emisă, dar acum e prea târziu pentru ca lucrurile să fie modificate'', a mai spus Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a venit la vot însoţit de soţia sa şi de membri ai PDL Cluj - senatorul Alin Tişe şi europarlamentarul Daniel Buda.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ