Fostul preşedinte Ion Iliescu a votat: Sper ca un băiat tânăr să vină în funcţia de şef al statului

| 16 noi, 2014

Fostul preşedinte Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD, şi-a exprimat duminică speranţa într-o schimbare benefică a generaţiei de politicieni, astfel încât întinerirea conducerii României să dea 'un nou dinamism dezvoltării viitoare a ţării'.

'Este această schimbare de generaţie, şi eu sper ca un băiat tânăr să vină în această funcţie de şef al statului, de preşedinte al României. Este noua generaţie de politicieni, noua generaţie de oameni cu responsabilităţi la toate nivelurile, sper ca această întinerire a conducerii ţării şi a structurilor noastre pe verticală să dea o vigoare nouă, un nou dinamism dezvoltării viitoare a ţării', a declarat Ion Iliescu după ce a votat la Liceul Jean Monnet din Capitală.

Fostul preşedinte şi-a amintit cu acest prilej şi de alegerile din 1990 - primele cu 86% prezenţă la vot.

'A fost o prezenţă uriaşă şi am fost trei contracandidaţi - cu doi oameni onorabili - domnul Câmpeanu, domnul Raţiu din partea PNL şi PNŢCD - era o noutate, era premieră naţională când aveau loc după mulţi ani dinainte de război, şi atunci cu limitele respective, primele alegeri cu adevărat libere, când toată populaţia a participat. Era şi o noutate după ani întregi de lipsă de democraţie', a arătat Ion Iliescu.

Potrivit fostului şef de stat, lucrurile au evoluat. 'Ne aflăm într-un stadiu pe de o parte mai aşezat, dar pe de altă parte cu probleme specifice acestei perioade. Am intrat în Uniunea Europeană, am intrat în NATO, am intrat în rândul lumii, adică ne aflăm într-un alt stadiu al evoluţiei societăţii româneşti. Trebuie să ştim să valorificăm aceste prilejuri pe care ni le oferă condiţiile actuale', a mai spus fostul preşedinte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ