Fundația Măciuca Președintelui: și-a propus Băsescu să ”rezolve” alegerile prin arestări?

| 31 iul, 2014

Regimul Băsescu. Se apropie sorocul alegerilor și, o dată cu acesta, un deznodământ pe cât de previzibil pe atât de nefavorabil pentru oamenii lui Traian Băsescu. În acest context nici nu mai miră că exponenții regimului Băsescu au fost puși în alertă maximă, de la analizele pe text semnate de fostul consilier Pleșu la teoriile conspirației științifico-fantastice emise de Sebastian Lăzăroiu.

Fundaţia Mişcarea Populară. Fundația Mișcarea Populară a fost activată la rândul ei și s-a transformat din hârtia de muște cu ajutorul căreia erau ”lipiți” primarii de proiectul PMP într-un soi de inchiziție personală a lui Traian Băsescu, zorită de acesta să-i scoată muniție electorală, din pământ din iarbă verde, împotriva adversarilor politici dar mai ales a favoritului cursei pentru Cotroceni, premierul Victor Ponta. În acest sens Fundaţia Mişcarea Populară (FMP) a renunțat să mai salveze aparențele unei fundații cu mize culturale și de elaborarea a unor teorii politice de dreapta și a comutat pe delațiune și propagandă politică, cerând printr-o sesizare penală depusă la Parchetul General anchetarea in rem a unor presupuse fapte de abuz în serviciu comise în vara anului 2012 de un grup de politicieni, între care şi premierul, în contextul demersurilor pentru suspendarea preşedintelui Băsescu.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU sfidează din nou Constituția, implicându-se în campania PMP

"Astăzi, Fundaţia Mişcarea Populară, în temeiul dispoziţiilor art.288, alineat 1, raportat la art.290, alineat 1 din Codul de procedură penală, a depus o sesizare pentru persoane care au exercitat şi exercită funcţii de demnitate publică la nivel central pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.297 alineat 1 din noul Cod penal, anume abuz în serviciu, în ceea ce priveşte ceea ce noi considerăm abuzul împotriva statului de drept comis în vara anului 2012" , a anunţat preşedintele FMP, Cristian Diaconescu.

Propaganda Băsescu. Prin astfel de tactici, Fundația Mișcarea Populară își dă arama pe față și se înfățișează ca instrument politic, folosit de Traian Băsescu pentru a intereni într-o campanie electorală în care favoriții săi sunt pe cale de a fi penalizați de electorat, la fel de rău ca și în 2012 sau, ulterior, la alegerile europarlamentare. Tacticile folosite de FMP se constituie într-o revoltătoare hărțuire politică, cu atât mai revoltătoare cu cât dezgroapă tot instrumentarul toxic al propagandei prin care Băsescu, PDL și europarlamentarii acestuia au sabotat un plebiscit care-i cerea președintelui demisia, distrugând credibilitatea externă a României prin pretextarea unei lovituri de stat... dată de Parlament. Ce justificare are FMP să se implice atât de scandalos într-o campanie electorală, reclamând în 2014 pretinse fapte petrecute în 2012? Tacticile lui Traian Băsescu și utilizarea FMP ca armă de presiune politică și electorală reprezintă un grav abuz și un semnal de alarmă privitor la apucăturile dictatoriale ale unui președinte care se dovedește că ar face orice pentru a trișa în cadrul unor alegeri care nu-i sunt favorabile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ