Lipsa de legitimitate a noului PNL. Cel puțin până în 2016

| 24 mar, 11:38

Legea junglei pe care o propun cei din PDL-PNL are o valență ideologică extrem de nocivă pentru dezvoltarea României, mai ales pentru că nu se sprijină pe egalitatea de șanse sau pe dreptatea socială, ci are ca scop falsificarea competiției prin eliminarea regulilor care echilibrează piața și economia.

Observăm cum în ultimul an liderii PNL, începând cu Crin Antonescu și echipa sa, au început să își piardă din ce în ce mai mult din vizibilitate și din puterea de decizie. Cu Alina Gorghiu la conducerea partidului, PNL a devenit victima mâinii forte a fostei găști din Partidul Democrat Liberal. Rămânând fără o identitate clară, PNL s-a topit încet-încet în marea „familie” a popularilor europeni.

Citeşte şi: ALINA GORGHIU recunoaşte vânătoarea de pesedişti: Am început discuţiile cu toţi parlamentarii, inclusiv din PSD

Să privim spre evenimentele care s-au desfășurat la alegerile locale și parlamentare din 2012, când victoria Uniunii Social Liberale a marcat începutul sfârșitului pentru puterea PDL, iar votul românilor i-a îndepărtat, chiar brutal, pe reprezentanții democrat-liberali din administrația centrală și locală. Acel moment politic a avut consecințe și efecte de durată asupra modului în care s-a desfășurat guvernarea social-liberală și asupra măsurilor de dreptate socială care au fost aplicate după renunțarea la austeritatea adusă de criza economică.

Votul dat de români în 2012 nu a fost până acum negat și nu și-a pierdut din valoare – nici chiar după victoria lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale. Luând în considerare faptul că peste cinci milioane de români au votat pentru reprezentantul inițial al USL (Victor Ponta era copreședinte al alianței), putem constata că încă există sprijin popular pentru actuala guvernare.

De altfel, rezultatele de la votul de încredere de la începutul iernii trecute au demonstrat că actuala coaliție de guvernare are în spate o majoritate parlamentară stabilă. Iar impactul mic al plecării lui Mircea Geoană și Marian Vanghelie din PSD arată că PNL nu poate profita nici de un număr mare de trădători sau traseiști.

În aceste condiţii, este absolut ilegitim ca democrat-liberalii și colegii lor din vechiul PNL să revină la guvernare prin eventuale jocuri de culise, prin cumpărare de parlamentari sau prin blocaje instituționale grave, care pun în pericol stabilitatea țării.

Legea junglei pe care o propun cei din PDL-PNL are o valență ideologică extrem de nocivă pentru dezvoltarea României, mai ales pentru că nu se sprijină pe egalitatea de șanse sau pe dreptatea socială, ci are ca scop falsificarea competiției prin eliminarea regulilor care echilibrează piața și economia.

Citeşte şi: Geoană face ALIANŢĂ cu PNL! Reacţia PSD după MARE LOVITURĂ

Există șase milioane de pensionari în România, peste un milion și jumătate de angajați cu salariu minim, foarte mulți oameni care sunt dispuși să muncească pentru a avea o viață mai bună, dar au nevoie de ajutor doar pentru a supraviețui de pe o lună pe alta. Toate aceste persoane nu fac parte din electoratul “de dreapta”, așadar pentru jocurile politice ale noului PDL-PNL sunt irelevanți.

Dar românii au depășit perioada în care un grup social era pus împotriva altuia, când angajații din privat și cei de la stat erau în conflict, când medicii și profesorii se certau din cauza politicilor defectuoase de salarizare ale regimului Băsescu. Astăzi este nevoie mai mult ca oricând de stabilitate, iar aceasta este și dorința cea mai mare exprimată de oameni prin vot. Stabilitate măcar până în 2016.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 dec, 22:49
OffedRabe
can furosemide cause a itchy facial rash
Luther UVXaejqMkvLl 6 26 2022 buy lasix without prescription No one knows what these chemicals do to your body
24 mar, 13:27
cantautor
macar pana in 2016?mai ziaristul Pulifrici....
noi vrem ilegalitati pana in 2016?
Referat DNA: Şpaga lui Darius Vâlcov din seif - 1.323.850 lei, trei kilograme de aur, un tablou de Renoir ,Cocteau si statutul PSD..........
24 mar, 15:01
Ciprian Stan
daca Renoir ar fi fost mai prolific,toti pensionarii ar fi primit un tablou
cu un lingou de aur,de 1 kg,alaturat
cu semnatura:Ponta si Valcov
hai PSD
24 mar, 11:45
dan slugarescu
"Stabilitate măcar până în 2016."
dar de ce macar pana in 2016,de ce nu pana in 2056?
atunci Ponta va avea aprox.85 de ani si se va putea retrage..
din nefericire ,cei 6 milioane+ceilalti asistati vor fi decedati de mult...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ