Liviu Dragnea: Comitetul Executiv va stabili calea de urmat în privinţa interimatului la conducerea PSD

| 13 iul, 18:22

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că şedinţa Comitetului Executiv al partidului de săptămâna viitoare va stabili calea de urmat în ceea ce priveşte conducerea interimară a formaţiunii şi a adăugat că social-democraţii nu au nevoie de un congres extraordinar în vara sau toamna acestui an, transmite Agerpres.

"Trebuie un Comitet Executiv, se face un Comitet Executiv săptămâna viitoare, care stabileşte calea de urmat. De ce atâta furtună într-un pahar cu apă? Nu am înţeles", a afirmat coordonatorul politic al social-democraţilor, întrebat dacă în cadrul reuniunii coaliţiei de guvernare s-a discutat şi despre problema interimatului la conducerea PSD.

De asemenea, întrebat dacă, în prezent, Rovana Plumb este preşedintele interimar al PSD, Dragnea a spus: "Am discutat de atâtea ori subiectul acesta, nu mai vreau să facem analiză pe Statut".

"CEx-ul va hotărî calea de urmat, este important. Rovana Plumb este preşedinta Consiliului Naţional, are atribuţii clare stabilite prin Statut, a avut de la Victor Ponta o delegare de atribuţii corectă. Până miercurea viitoare...", a spus coordonatorul politic al PSD.

Liviu Dragnea a adăugat că nu este nevoie de un congres extraordinar al partidului.

"Nu. Chiar vreau, din punctul meu de vedere, să lămurim problema aceasta. Am văzut în câteva comunicate ale unor colegi că se tot vorbeşte de ideea că nu e nevoie de congres. Nu a cerut nimeni congres. Şi eu îi sfătuiesc pe toţi să nu mai spună că nu vrea nimeni congres, pentru că chiar nu vrea nimeni congres. Nu e nevoie de un congres. Cel mai rău lucru pentru partid ar fi să se organizeze un congres pentru că s-ar naşte foarte multe tulburări, în vara sau în toamna aceasta, când PSD-ul nu are nevoie de aşa ceva. PSD va găsi categoric calea prin care să-l susţină pe Victor la Guvern şi, pe de altă parte, să poată să funcţioneze coerent şi să aibă capacitatea, conducerea partidului, să dea încredere tuturor membrilor şi aleşilor locali din PSD şi parlamentarilor, având în vedere că mai e puţin şi începe sesiunea parlamentară", a explicat coordonatorul politic al social-democraţilor.

Întrebat dacă el s-a gândit la o formulă în privinţa conducerii PSD pe care o va propune la CEx, Dragnea a spus: "Comitetul Executiv este un for deliberativ".

"Acolo nu vorbeşte numai un om. Acolo sunt aproape 90 şi ceva de colegi, liderii de organizaţii judeţene şi oameni şi colegi care au funcţii de conducere în Parlamentul României. Acolo va fi o discuţie destul de serioasă, în care să se stabilească nu numai ce poziţii ocupă anumite persoane, ci, pe de o parte, cum reuşim să susţinem guvernarea, şi există o determinare foarte serioasă, iar pe de altă parte care este calea de urmat pentru ca în 2016 partidul să aibă rezultate bune la alegeri. Eu cred că chiar le poate câştiga, cu coerenţă în ceea ce priveşte funcţionarea partidului", a subliniat Liviu Dragnea.

Coordonatorul politic al PSD a menţionat că îşi va formula opinia în cadrul şedinţei CEx. "O să-mi rezerv dreptul acesta, cum am făcut întotdeauna, să le spun colegilor mei. Niciodată nu am spus înainte de vreo întrunire a partidului ce o să le spun. Niciodată, şi nu o să o fac nici acum", a spus el.

În opinia sa, ideea de echipă, reafirmată de Victor Ponta, este una perfect valabilă. "Este un adevăr ştiut demult în partid. În PSD s-a lucrat tot timpul în echipă. Îmi aduc aminte că am făcut echipă cu Victor Ponta vreo cinci ani şi jumătate şi nu a fost foarte rău", a mai declarat coordonatorul politic al social-democraţilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ