Mark Gitenstein îl laudă pe Victor Ponta: A adus România înapoi de pe marginea prăpastiei

| 02 dec, 2014

Fostul ambasador al SUA în România în perioada 2009-2012, Mark Gitenstein, afirmă, într-un articol publicat în ediția de Europa a Wall Street Journal, că „România și întreaga lume au fost uimite de victoria lui Iohannis” la prezidențiale.

„Este esențial… ca Iohannis și Ponta să colaboreze pentru a întări statul de drept”, mai precizează acesta, adăugând că „Ponta este cel care în vara anului 2012 a respectat cerințele Comisiei Europene și a adus România înapoi de pe marginea prăpastiei”.

„SUA, UE și Angela Merkel au susținut neabătut statul de drept și lupta anticorupție, sprijinul culminând cu o listă de recomandări specifice pentru România din partea UE… Ponta a respectat aceste cereri și a adus România înapoi de pe marginea prăpastiei”, afirmă Gitenstein.

Gitenstein menționează în articolul „A Chance for Lasting Change in Romania”, că „alegerile prezidențiale reprezintă o schimbare fundamentală de direcția în politică românească și, să sperăm, un punct de cotitură spre Vest, democrație, statul de drept și transparență”.

Fostul ambasador american mai spune că în România se dă o luptă titanică încă din 1989, între forțele reformiste, încurajate de UE, FMI, BM și diplomații occidentali, pe de o parte, și baroni și oligarhi, de cealaltă parte.

Victor Ponta A CEDAT: Asta regret cu adevărat!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ