NOI amănunte ies la suprafaţă în cazul UDREA. Tolontan dezvăluie un element extrem de interesant în dosarul Gala Bute

| 03 mar, 11:03

Cătălin Tolontan scoate la suprafaţă noi amănunte din dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea este arestată preventiv.

Jurnalistul dezvăluie pe blog un element foarte interesant: Elena Udrea şi-ar fi achizionat un soft pentru IPAD-ul său, prin care era alertată ori de câte ori în care îi era pomenit numele în mediul online.

Mai mult, ziaristul susţine că Udrea i-ar fi vândut lui Tudor Breazu, adminsitratorul moșiei de la Nana, pentru doar 5000 de euro, un Porsche Cayenne Turbo.

Iată explicațiile integrale ale lui Cătălin Tolontan cu privire la punctele forte din acuzațiile aduse de procurori Elenei Udrea:

"Cea mai gravă acuzație sistemică pe care DNA i-o aduce Elenei Udrea este aceea că a patronat la MDRT un sistem de extorcare a bugetului public, în favoarea unor partide și oameni.

Procurorii susțin că banii erau furați din relația buget – afaceriști prin șantaj. Șantajul ministerului era: ”Dacă nu întorci, nu primești”. Practic, pornind de la dosarul Gala Bute, DNA developează sistemul piramidal prin care se finanțează campaniile electorale și partidele.

Uneori, oamenii vorbesc. Alteori, dispar.

(unu) Udrea a profitat personal de șpăgile întoarse de Gărdean

În 27 iulie 2010, Termogaz primește două plăți în valoare de 4,99 milioane de lei. Banii sînt trimiși în avans, eveniment rarisim la MDRT.

Procurorii care se ocupă de caz, Ana Dana și Marius Bulancea, notează că în doi ani, 2010 și 2011, ministerul a făcut doar trei plăți în avans, două dintre ele fiind către Termogaz. Taman plățile cercetate în dosar.

Citeşte şi: Adevărul a ieşit la iveală. De ce vrea KOVESI capul lui UDREA

”Din această sumă, un procent de aproximativ 10 %, respectiv 499.739,9 RON, a fost transferat de Termogaz Company către Lungu Ştefan”, notează anchetatorii. Șpaga a fost camuflată printr-un contract în urma căruia firma lui Lungu, Last Time Studio, a vîndut un transformator către Termogaz. Aici apar două străpungeri ale procurorilor, din care orice apărărare își revine greu:

1. Lungu a cumpărat transformatorul de la Electrotehno SRL cu 119.861,97 RON și l-a vîndut cu 619.601,87 RON către Termogaz. Observați că Lungu își face calculul (619 – 119) astfel încît lui să-i rămînă 500.000 de lei, adică 10% din cît plătise ministerul către Termogaz! La scoțieni, ”partea îngerilor” e cît se evaporă natural din butoaiele cu whisky. La MDRT, 10% era partea sfîntă a mitei. Amin!

2. Prețul real al unui transformator este cel cu care Electrotehno SRL i l-a vîndut lui Lungu: 119.000 de lei. Cum știm asta? Păi procurorii îl audiază pe directorul lui Electrotehno SRL și îl anunță pe judecător: ”Martorul a arătat că reprezentanţii Termogaz Company achiziţionaseră cu puţin timp înainte transformatoare direct de la Electrotehno SRL şi cunoşteau valoarea reală a acestor bunuri”. Nașpa! Termogaz cumpărase cu preț normal de la Electrotehno și, mai apoi, cu preț de 5 ori mai mare de la Lungu. De ce au făcut asta e clar. Amin!

Identic se petrec lucrurile cu altă sumă de 2 milioane de lei din care Lungu, consilierul ministrului Udrea, își trage tot 10%: 200.000 de lei.

Ce face Lungu cu banii? Inițial, un depozit bancar și, mai apoi, finanțează din firma Last Time Studio, unde luase șpaga, următoarele:

A. Evenimentul alegerii Elenei Udrea ca președinte ale PD-L București (19.659 RON către New Consulting & Engineering Grup Srl. – Alexandru Copaci).

B. Servicii de monitorizare online pentru Elena Udrea (71.920 RON către Xyz Servicii Online Srl, Alin Zăinescu).

În acest caz B, procurorii află că softul de monitorizare este instalat chiar pe tableta Elenei Udrea, ”un Ipad alb”. Cu softul cumpărat de la Zăinescu, Udrea primea o alertă la orice apariție a numelui ei pe o listă de siteuri și bloguri. Ea citește cu sfințenie orice se scrie despre ea și monitorizarea se face din banii de mită.

Aceste beneficii ale Elenei Udrea sînt reconstituite de către DNA din documente comerciale și bancare, nu din depoziții. S-au uitat în contabilitatea lui Lungu, au văzut unde s-au dus banii, au vorbit cu firmele și au aflat ce au prestat pentru Udrea.

Nu e epoca delațiunii, e procuratură ”old fashion”, cu hîrtii ștampilate de la firme și bănci."

Citeşte continuarea pe blogul lui Tolontan

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 mar, 20:48
elahim
Noi amanunte
Interesanta investigatie si de bun augur .Nu se justifica de ce din banii mei ,ai nostrii sa palatim cazarea unor hoti dovediti.O zi de arest ajunge la 280 ron pe bucata infractor. Nu e mai ieftin un glont.Rarim specia de hoti cat putem de mult.Daca ai o capusa pe tine care te suge de sange ,ce faci? ii dai drepturi ,o scoti cu atentie si o tii la ingrasat.Daca ai o infectie trebuie sa o tai cat mai adanc si sa arzi ca nu cumva sa se raspandeasca.Noi dam dreptul infectiei ,mai mult ne ungem cu ea.Vai de capul justitiei de 2 bani.Dragi procurori cazul Panait nu e rezolvat ,a murit degeaba asta ma lasati sa cred. Pacat
05 mar, 15:49
Castigi Garantat
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
03 mar, 13:40
TRAIAN
de unde aveti voi asa o informative, cand NOI stim ca in fiecare dimineata storcea cu greu de la kiorete, o gura de "smantana" sa o puna in ceasca de cafea
03 mar, 12:19
Asa ceva nu se face
Domn johanis!!!
Marasoiu si Lungu spagarii care traiau in lux, se plang acum ca stateau in sedinte lungi noaptea, ca Udrea practic ii punea la munca si le cerea rezultate. Am ras in hohote cand am citit asa ceva!
Mai frate, mai ramane sa ne spuna toti acesti turnatori mincinosi si spagari ca Udrea le face program la wc!
Cum naiba sa retii pe cineva pentru asemenea marturii, te face sa razi prosteste! Oare astia pe bune sunt barbati? Adica ei isi faceua nunti in castele si insule in Italia si Grecia si tot ei acuza ca Udrea e vinovata?
Nu vedeti ca totul este o inscenare mizerabila? Cum or fi putut crede procurorii asemena bazaconii?


Adica Udrea ii pune ala treaba, ii tinea in sedinte, le cerea rezultate si ei plangeau?
Cine naiba ori fi creaturile aste, cum o fi putut lucra udrea cu asemenea penali si incompetenti pe deasupra.
Dar cum spune si blonda i-a mostenit in minister. i-a pus la treaba si iaca saracii au inceput sa planga. de suparare s-au pus pe spaguit.
Lungu si-a facut nunta in doua tari. o nunta la un castel pe care l-a inchiriat din Italia, a doua nunta pe o insula in grecia! vedeti emisiunea cu nunti celebre si va speriati de acest lungu si luxul sau. cum da spaga udrei cand el e cel bogat???? Realizati pe ce picior traia Lungu cu nevasta stirista de la Antena 3? si da vina pe Udrea????????? Hai bei ca pute rau.
Grav este ca niste judecatori au putut lua o asemenea decizie pe faptul ca aia stateau in sedinte lungi noaptea. pai daca ziua erau la spaguit, normal ca udrea nu-i gasea la munca ziua si-i tinea in sedinte noapte!


Sa o luam metodic.
1. DNA n-a anuntat avocatii ca Elena Udrea este chemata la DNA!
2. I se pune sechestru pe o parte a averii, fara ca procurorii sa fi avut dovezi ca exista acest motiv bine intemeiat!
3. La dosar nu este nimic nou, s-a gasit doar un denunt colectiv care, nu au avut nicio treaba unii cu altii si nici cu Udrea vreodata!
4. DNA intai te salta apoi cauta dovezile!
5.DNA pune pre
03 mar, 17:18
mamma mia
noi fasss-uri ies din fesul tau
Si printea zapezilor din minister ramane alba si imaculata, desi sunt destui care sustin contrariul, ca patrona totul ea insasi

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ