Pe cine vrea DNA la Cotroceni? Surpriza lui Kovesi pentru iohaniști

| 02 noi, 2014

Procurorul-șef al DNA a arătat clar că temerile sale și ale magistraților nu vin dinspre premier, ci dintre eventualii succesori la putere, care pot periclita lupta împotriva corupției.

În contextul alegerilor prezidențiale din această lună, oamenii politici de dreapta, adunați în jurul lui Klaus Iohannis, și o parte a presei subordonată liderului de la Cotroceni au încercat să inducă în rândul opiniei publice teza conform căreia, în cazul în care Victor Ponta va fi ales președinte, Justiția își va pierde independența. Nimic mai fals, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi a ținut să infirme toate aceste zvonuri într-un interviu acordat presei străine.

La sfârșitul acestei săptămâni, Laura Codruța Kovesi a acordat un interviu publicației franceze L’Express în care a vorbit despre principalele dosare pe care instituția pe care o conduce le instrumentează în acest moment și riscurile care există în viitor, în contextul alegerilor prezidențiale.  Întrebată de reporterul francez dacă îi este teamă că viitorul președinte va pune problema independenței sale în contextul în care premierul Victor Ponta este candidat din partea PSD, iar mulți membri importanți ai acestui partid fac obiectul investigatiilor, Codruța Kovesi a ținut să infirme aceste temeri. „Am fost numită de actualul președinte, la propunerea primului ministru. Dacă succesorii lor nu ne vor sustine în lupta noastră impotriva corupției, totul va fi pierdut”, a declarat procurorul-șef al DNA.

Procurorul-șef al DNA a arătat clar că temerile sale și ale magistraților nu vin dinspre premier, ci dintre eventualii succesori la putere, care pot periclita lupta împotriva corupției. Cum Klaus Iohannis este principalul contracandidat al lui Victor Ponta nu putem înțelege decât că liderul liberal se numără printre cei care pot amenința activitatea procurorilor. Așa cum subliniază și fostul procuror general al României, premierul Victor Ponta este cel care a propus-o la conducerea DNA și nu ar avea niciun interes să submineze activitatea Direcţiei.

Victor Ponta a fost un artizan al numirii Codruței Kovesi în fruntea DNA, chiar dacă Traian Băsescu își declara sustinerea pentru nominalizarea premierului, dar în spatele cortinei încerca să impună un procuror care să se afle la comanda sa. Propunerea primului-ministru în persoana Codruței Kovesi a ținut cont de profesionalismul arătat de aceasta în fruntea Parchetului General și a reprezentat o măsură necesară pentru asigurarea funcționării și stabilității DNA. De altfel, nominalizarea Codruței Kovesi a fost un nou angajament respectat de Victor Ponta în fața electoratului în 2012, când a promis că Justiția va funcționa în mod independent pentru a asigura o bună guvernare.

Contrar declarațiilor exprimate de către adepții lui Klaus Iohannis, procurorul șef al DNA a dezminţit acuzaţiile Opoziției, care încearcă să manipuleze opinia publică cu privire la așa-zisele intenții ale lui Victor Ponta de a submina DNA imediat ce va ajunge președinte al României. În calitate de fost procuror, șeful cabinetului este conștient că o Justiție independentă poate asigura dezvoltarea sustenabilă a țării noastre. De altfel, în ciuda propagandei ACL, Victor Ponta s-a angajat să respecte independența Justiției, iar acțiunile din timpul mandatului său sunt o dovadă în acest sens. Pe parcursul guvernării, actuala majoritate nu a împiedicat în niciun fel desfășurarea anchetelor sau instrumentarea dosarelor de către procurori. O dovadă a transparenței și a bunelor intenții vizavi de Justiție ale coaliției guvernamentale o reprezintă modul în care parlamentarii puterii s-au comportat în ceea ce privește dosarul Microsoft precum şi deschiderea arătată de actuala guvernare în a da curs solicitărilor procurorilor în cazul aleşilor aflaţi în vizorul legii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 noi, 2014
Aurel
Covesi
Dna. Covesi e independenta cu e independentde mama lui un bebelus de 3 zile. Eu zic sa trecem la treaba:
Cele mai sigure oferte de lucru! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
03 noi, 2014
Nicolescu
Ati vazut videoclipul in care Ponta le spunea PSD-istilor sa aiba rabdare pana ce pune DNA-ul sub control politic?
03 noi, 2014
UN OM RESPONSABIL
Pe cine vrea DNA la Cotroceni
D-nule Andrei Pop, sunteti intr-o mare eroare.D-na Kiovesi ,in calitatea dansei la DNA,fiind un bun profesionist, nu putea sa dea nume.Functia ii interzice. Predecesorii celor care au numit-o in fruntea DNA, nu sunt numai Iohanis si PNL, ci si Ponta si PSD,care pana in prezent (cihar si atunci cand a acordat interviul ),are cele mai mari sanse (potrivit sondajelor la momentul interviului ) sa castige Cotroceniul.In alta ordine de idei,d-na procuror Kiovesi, nu este o naiva sa creada in "buna"intentie a lui V.Ponta,chiar daca in urma negocierilor cu Presedintele T.Basescu, a acceptat pana la urma sa o numeasca in fruntea DNA,la recomandarea UE. Pe dealta parte,chiar V.P. a fost numit prim-ministru cu una dintre conditii care era numirea in fruntea DNA,un procuror incoruptibil si fara obligatii politice,de orice fel.
03 noi, 2014
daneseanu
Clar ca autorul articolului este subiectiv. Daca Ponta ar fi partizan al Justitiei independente, ar fi ,,dispus" incuviintarea cererii DNA-ului referitoare la Andronescu, Miki Spaga, dinita etc. Sa judecam omul dupa fapte si nu dupa vorbe.
03 noi, 2014
jack
daa...e clar !!!
Clar ca justitia va fi pusa in pericol de ciuma rosie ,daca aragaz cu 4 ochi iese presedinte,pai din start ii gratiaza pe toti,apoi va da o lege in care practic protejeaza toti guvernantii si ii va feri de puscarie.Prost sa fii, sa votezi cu ponta...Votati fratilor cu Vadim,Iohannis,Macovei cea care a infiintat DNA...votati cu cine vreti voi,dar nu cu ciuma rosie.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ